L’Institut de Cervelló escollirà el consell escolar mitjançant votació electrònica

Societat.

La votació va crear una gran expectació tant en la premsa com en representants polítics.
La votació va crear una gran expectació tant en la premsa com en representants polítics.

L'Institut ha posat en marxa una prova pilot de votació electrònica en les eleccions dels consells escolars que des d'ahir i fins al dia 30 de novembre es fan a tot Catalunya, en un total de 3.855 centres públics i 703 centres concertats.

Pares, mares, alumnes, professorat i personal de l'administració i serveis poden votar en les eleccions per renovar els consells escolars dels centres públics i centres privats sostinguts amb fons públics.

A l'Institut de Cervelló la votació electrònica es va fer ahir dimecres 28 de novembre, i permetrà a les famílies i alumnes votar digitalment, des de qualsevol dispositiu mòbil, de forma senzilla i garantint la seguretat a tot el procés.

El sistema de votació incorpora una criptografia avançada per garantir-ne la seguretat, la transparència i la validesa. Tant la tecnologia com el proveïdor són els mateixos que han estat utilitzats en altres processos electorals a Suïssa, Canadà, França, Estats Units, Noruega o Regne Unit.

A través de les eleccions es renovaran els consells escolars dels centres pel que respecta a la meitat dels seus membres: representants del professorat, dels pares i mares o tutors de l'alumnat, de l'alumnat, del personal d'administració i del personal d'atenció educativa. Els nous representats que surtin elegits prendran possessió abans del 21 de desembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article