Molins de Rei reconeguda com a “Ciutat Amiga de la Infància”

Societat.

Aquesta és la primera vegada que la vila obté aquest guardó que lliura UNICEF.
Aquesta és la primera vegada que la vila obté aquest guardó que lliura UNICEF.

El Palau d’exposicions i congressos d’Oviedo va acollir l’entrega dels VIII Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància, una iniciativa liderada per UNICEF.

Ser Ciutat Amiga de la Infància implica un compromís polític on s’estableixen fites per millorar el benestar de la infància. Això vol dir que l’Ajuntament de Molins de Rei incorpora la infància i l’adolescència en el centre de l’agenda política i social, on els infants i adolescents son els protagonistes.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha obtingut aquest reconeixement gràcies a disposar d’un Pla d’Infància i Adolescència i d’un òrgan de participació con es el Consell d’Infants, creat des del 2016, on es fomenta la participació i la democràcia activa.

Aquest Consell està format per infants de deu a onze anys que es reuneixen mensualment per col•laborar activament en la construcció, desenvolupament i millora de la vila.

A més l’Ajuntament també ha creat una Taula de Seguiment i de Coordinació del Pla Local d’Infància i Adolescència i del Segell CAI (Ciutat Amiga de la Infància), com a únic òrgan de seguiment d’ambdós projectes.

El programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) va ser creat l’any 2001 per UNICEF Espanya amb l’objectiu de promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets dels Infants als municipis de l’estat espanyol.

A través d’aquest programa, UNICEF reconeix, cada dos anys, la iniciativa de governs locals mitjançant el lliurament del Segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància.

El reconeixement va ser recollit pel regidor d’Infància i Famílies, Eduard Suàrez, de mans del President del Comitè Espanyol d’UNICEF, Gustavo Saárez Pertierra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article