Es crearà un nou Parc de Bombers per la zona de l’ Ordal que inclou cinc municipis del Baix Llobregat

Societat.

Un instant de la votació al la Comissió del Parlament.
Un instant de la votació al la Comissió del Parlament.

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; i l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio han estat presents a la comissió del Parlament on la proposta socialista ha estat aprovada amb els vots en contra de Junts x Catalunya i ERC.

La comissió ha aprovat “incloure en els pressupostos de la Generalitat per al 2019 una dotació pressupostària per la creació, com a mínim, d’un parc de bombers a la zona central de les muntanyes del Baix Llobregat que doni servei als municipis de Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat”, tal com dictava la proposta.

L’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio ha recordat que aquests municipis “presenten unes característiques singulars respecte a la resta de la comarca ja que es troben situats en plena muntanya, tenen una superfície forestal que envolta els nuclis urbans i compten amb nombroses urbanitzacions”.

I continuava, “per tant el risc d’incendi forestal i l’afectació als nuclis habitats és una de les seves majors preocupacions cada estiu, ja que pateixen una mancança en seguretat” ha dit.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vallirana ha recordat que “és urgent que la Generalitat posi en marxa aquesta resolució per assegurar que es podrà garantir la seguretat dels i les ciutadanes dels municipis de la zona central del Baix Llobregat”.

Martínez, a més, s’ha mostrat molt sorpresa davant les declaracions d’ERC assegurant que la creació d’un parc de bombers no es contemplava en el Pla estratègic de Bombers 2017-2022, “és irresponsable no conèixer bé el Pla, on efectivament consta aquesta proposta, ni la situació real i les necessitats d’aquesta àrea de la comarca del Baix Llobregat. Parlem de la seguretat de molts i moltes ciutadanes.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article