L’ Escola Josep Pla de Sant Andreu de la Barca rep el reconeixement pel seu procés d' ambientalització integral i tres escoles del Baix Llobregat s’ incorporen al projecte escoles Verdes

Societat.

El Conseller Bargalló obrint l’ acte de reconeixement.
El Conseller Bargalló obrint l’ acte de reconeixement.

Els centres son l'Escola Bressol Municipal El Petit Corb de Corbera de Llobregat, l' Escola Bressol Municipal El Cavallet Sant Andreu de la Barca i l' Escola Vedruna a Sant Boi.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, acompanyats de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, han lliurat els Premis Escoles Verdes 2018, i el Distintiu Escola Verda a 68 nous centres educatius adherits enguany a la xarxa.

L’acte s’ha celebrat en el marc de la XVI Trobada d’Escoles Verdes 2018 i també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lloat “el paper imprescindible” que tenen els petits i joves a l’hora de transmetre la vocació sostenible.

“En vosaltres, generacions futures, és on està dipositada l’esperança, perquè sou el que provoca que a les vostres llars es reprodueixin comportaments sostenibles”, ha dit el conseller.

Respecte el programa Escoles Verdes, el titular de DTES ha posat en valor que “és un aliat imprescindible, un company molt valuós perquè creiem que és justament a les escoles, des de l’escola bressol i fins a l’institut, en totes les franges d’edat i tots els cursos, on la implicació s’estén i, d’aquests centres educatius traspassa a les llars catalanes i així, com una taca d’oli, a tota la resta de la societat”.

El conseller d'Ensenyament ha manifestat que aquesta 16a trobada d’Escoles Verdes “demostra la consolidació d’aquest projecte nascut amb la clara finalitat d’ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat; promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn; i fer xarxa amb els centres que comparteixen aquests objectius”.

Bargalló ha afegit que “iniciatives com aquesta demostren que l’escola fa molt més que ensenyar. L’escola sobretot educa, per la qual cosa l’educació, tal i com proposa la UNESCO, ha de ser entesa com un bé comú”.

El titular d'Ensenyament també ha destacat que “el nostre objectiu és acostar els alumnes a assolir l’èxit educatiu, entès com la suma de l’èxit acadèmic, de l’èxit personal, de l’èxit social i de l’èxit professional”. En aquest sentit, ha afirmat que “és en el marc de l’èxit social de l’educació que prenen sentit iniciatives com les Escoles Verdes”.

“Hem d'entendre l'escola com el que és: un motor catalitzador de transformacions. Una eina per bastir una societat més justa i més lliure”, ha assegurat el conseller d'Ensenyament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article