El PDeCAT referma des de Viladecans el seu no rotund als Pressupostos Generals de l’ Estat

Política.

Nogueras i Cleries es van deixar veure pel Mercat Municipal.
Nogueras i Cleries es van deixar veure pel Mercat Municipal.

Per altra banda, la candidatura que concorrerà a les eleccions municipals, va començar dissabte la primera carpa informativa i va iniciar una campanya de recollida de signatures a favor d’una llista unitària a la ciutat.

La vicepresidenta del Partit Demòcrata, Míriam Nogueras, i el portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, participaven al primer dels "Speak Corners" que recorreran les ciutats de la regió metropolitana per apropar a la ciutadania el perquè del vot contrari als pressupostos del Govern de Sánchez.

Aquests ja han expressat en nombroses ocasions que no donaran suport als comptes pactats entre PSOE i Podemos perquè “l’Estat no respecta els resultats sorgits de les urnes el passat 21 de desembre” com ha expressat Nogueras.

Per la seva banda, el portaveu al Senat ha denunciat el dèficit fiscal i l’infrafinançament de Catalunya per part de l’Estat afirmant que, “de la riquesa creada a Catalunya cada dia 41 milions d’euros se’n van a l’Estat i no tornen” i s’ha preguntat “és aquesta la redistribució de l’Estat espanyol? Com podem donar suport a uns pressupostos que obliden Catalunya de forma reiterada?”.

Així mateix, el senador deia que, “els partits espanyols no han posat cap proposta política sobre la taula per a Catalunya i el govern de Sánchez continua amb l’estratègia de judicialització política que ja aplicava el Partit Popular.”

I, com recordava Cleries “abans que els diners hi la dignitat d’un poble”. A més, el ‘no’ als pressupostos generals també respon al fet que “el Govern legítim de Catalunya és a la presó o a l’exili”, acusat de delictes inexistents per part de la Fiscalia de l’Estat (un òrgan que depèn directament del govern espanyol), i que “a l’Estat espanyol s’empresonen idees”, com expressava Nogueras.

Des de Viladecans, la vicepresidenta del PDeCAT ha mostrat, “ple suport a la vaga de fam que han iniciat en Jordi Turull i en Jordi Sànchez”. Defensa que, “és una acció legítima que denuncia l’intent premeditat de bloquejar l’accés a la justícia internacional” dels presos polítics.

Així mateix, Nogueras s’ha preguntat “què més ha de passar a l’Estat espanyol perquè el Govern del PSOE, el PP i Ciudadanos segueixin encobrint els dotze magistrats del Tribunal Constitucional?”.

Tant Nogueras com Cleries participen i donen suport així al projecte de Junts per Viladecans impulsat a la ciutat per unir transversalment les forces sobiranistes i disputar l’alcaldia al PSC a les properes eleccions municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article