Ensenyament i El Prat encetaran un programa per garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació i la cultura

Societat.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat el conveni de col•laboració del programa IntersECCions.
El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han signat el conveni de col•laboració del programa IntersECCions.

Es tracta d’un conveni marc de col•laboració entre l’ Ajuntament i el Departament d'Ensenyament per desenvolupar un programa capdavanter als centres educatius públics per la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació i la cultura, aquest s’ anomena “ IntersECCions,” i vol promoure el treball en xarxa i transversal del món educatiu, cultural i comunitari.

La signatura del conveni ha anat a càrrec del conseller d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, i l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i ha tingut lloc al Cèntric Espai Cultural.

L'acte s'ha acompanyat d'una taula rodona amb representants de diferents agents implicats en el programa, així com d'una actuació musical d'alumnes del projecte Entreinstruments, la proposta d'IntersECCions per apropar la música a les aules.

En el marc del programa IntersECCions, s'estan desenvolupant aquest curs escolar prop de 60 projectes als centres educatius de la ciutat, amb la participació de més de 5.400 alumnes d'Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

Els projectes corresponen a diferents branques de coneixement: Educació en les arts, Foment de la lectura, Coneixement de la ciutat, Impuls de l'anglès i Coneixement Científic, Tècnic i Digital.

Aquest model de treball transversal al conjunt d'una ciutat i des d'una perspectiva comunitària és capdavanter arreu de Catalunya, ja que vol trencar les barreres que històricament han fet treballar el món cultural i educatiu de manera poc coordinada.

Amb aquest conveni, es formalitza la relació de col•laboració que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya està mantenint amb l'Ajuntament del Prat per al desenvolupament del programa.

El Departament d'Ensenyament participa en els diferents espais de treball del programa IntersECCions i impulsa que les seves línies generals s'incloguin al Projecte Educatiu dels centres implicats, i les seves activitats a la respectiva programació anual.

També promou la participació de la comunitat escolar en les accions del programa, així com la seva projecció cap a la comunitat i l'intercanvi d'experiències i coneixements entre els centres implicats, etc.

Per la seva banda, l'Ajuntament del Prat proporciona els recursos necessaris per al desenvolupament del programa, promou el treball en xarxa d'associacions i col•lectius del Prat que puguin aportar continguts al programa (AMPA, entitats culturals...), organitza una escola d'estiu a final de curs per compartir experiències del projecte i treballa en l'elaboració d'indicadors que en permetin avaluar el resultat, en col•laboració amb la comunitat educativa.

El conveni tindrà vigència inicialment durant un curs i serà prorrogable. El programa IntersECCions està articulant una xarxa de ciutat d'agents socials, culturals i educatius, que ja compta amb 60 membres.

Fruit d'aquest treball en xarxa, s'han articulat els denominats laboratoris de propostes pràctiques, on representants del món educatiu, cultural i comunitari impulsen nous projectes per respondre als reptes compartits de diferents centres educatius.

D'altra banda, membres d'aquestes comunitats també comparteixen experiències, pràctiques i coneixements de projectes ja en curs als entorns d'aprenentatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article