Des d’ Interior es cerca la coordinació entre mossos d'esquadra i policies locals per incrementar la seguretat

Societat.

Una imatge de la presentació de l’ informe.
Una imatge de la presentació de l’ informe.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, acompanyat del director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí, i la sub-directora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, ha presentat l'Informe anual 2017 de les policies locals de Catalunya.

L'objectiu d'aquest Informe, que es va elaborar per primer cop l'any 2015, és aprofundir en el coneixement de la realitat de les policies locals de Catalunya, per tal de fonamentar les decisions i actuacions en aquest àmbit.

L'informe d'enguany, segons ha explicat el conseller "incorpora, per primera vegada, les dades referents als serveis realitzats per les policies locals amb l'objectiu de conèixer el pes de cadascun dels àmbits i les dimensions d'algunes tasques".

Buch ha destacat que "aquestes dades serveixen per treballar en la homogeneïtzació de mossos d'esquadra i policies locals amb l'objectiu de tenir un sistema de seguretat a Catalunya on cadascú tingui unes tasques determinades però un únic sistema policial".

En aquest sentit, el titular d'Interior ha precisat que "com més homogeni i més robust sigui el sistema de seguretat del país, molt millor. Cal treballar a la una, plegats, des de la col•laboració", ha dit.

En aquesta mateixa línia, Jordi Jardí ha afirmat que "des de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, tant mossos d'esquadra com policies locals reben la mateixa formació i això és molt positiu a l'hora de coordinar esforços i estratègies policials".

El director també ha agraït als ajuntaments "la seva col•laboració ja que les policies locals són les que tenen la informació de primera mà i més propera".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article