Sant Vicenç dels Horts trasllada al Delegat del Govern de la Generalitat les seves inquietuds

Política.

Uns instant de la reunió entre el Delegat, l’ Alcaldessa i membres del Govern municipal.
Uns instant de la reunió entre el Delegat, l’ Alcaldessa i membres del Govern municipal.

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, han mantingut una reunió a la Casa de la Vila.

Entre els diferents temes que s’hi han tractat, destaquen el de la reforma integral de l’escola Sant Jordi i el de les places públiques a la futura residència de la gent gran, que s’ubicarà al barri de Sant Josep.

Pel que fa al centre educatiu, se suprimiran les barreres arquitectòniques, es millorarà l’eficiència energètica i s’adequaran les diferents instal•lacions i espais per adaptar-los a normativa.

De fet, ja hi va haver una reunió de la taula mixta de planificació (formada per representants municipals i per representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat), per concretar els passos a seguir en les properes setmanes.

En aquest sentit, l’Ajuntament s’encarregarà d’elaborar un pla director per efectuar aquesta intervenció, el qual detallarà les grans actuacions, les fases d’execució i els costos aproximats.

De la seva banda el Departament d’Ensenyament treballarà en la proposta per executar la reforma integral de millora. L'escola Sant Jordi es troba entre les més prioritàries de Catalunya pel que fa a inversió.

Altre dels temes destacats de la reunió d’avui ha estat el de la futura residència de la gent gran i el centre de dia públics, que s’ubicaran al barri de Sant Josep, concretament, al carrer B del Molí dels Frares, a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

La previsió és que en les properes setmanes se signi un conveni entre Ajuntament i departament de Treball, Afers Socials i Famílies per establir el número de places públiques de la residència.

Cal recordar que hi ha constituïda una comissió de seguiment formada per representants de l’equip de govern local, de partits polítics, del Consell de la Gent Gran i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. La reunió també ha servit per repassar altres temes, com ara la millora de l’entorn del riu.

En aquest sentit, a principi de 2019 Ajuntament i Generalitat signaran un conveni perquè aquesta cedeixi al consistori els espais que té el departament d'Agricultura a la llera del riu Llobregat.

Fet aquest pas, l’Ajuntament podrà engegar el projecte de recuperació ambiental i agrícola de la zona, que anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana. La zona en què s’actuarà es troba un cop passada la via del tren, ja a tocar de la ribera, i ocupa unes 6 hectàrees.

L’Ajuntament vol convertir-la en horts socials i espais de lleure. Finalment, també s’ha parlat de la futura ampliació de la rotonda de les ovelletes, que connecta la carretera de Torrelles (BV2005), la carretera de Sant Boi (BV2002) i l’autovia A2.

Aquest punt acumula històricament una alta densitat de vehicles i des de la Generalitat, la Diputació i els diversos ajuntaments implicats s’està treballant per fer-hi una gran actuació que resolgui definitivament els problemes de mobilitat.

En aquest sentit, a la reunió Aymerich ha informat a Fernández que properament se signarà un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Foment perquè aquest cedeixi a la Diputació el ramal que ve de Santa Coloma i Sant Boi i que connecta la rotonda de les ovelletes amb l’autovia A2.

A partir d’aquell moment, la Diputació ja podrà fer les obres per millorar la rotonda i ampliar de 2 a 4 carrils el ramal que ve de Santa Coloma i Sant Boi, de manera que els vehicles que vulguin accedir a l’autovia no hagin d’entrar a la rotonda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article