Presentat "Memòries de Cornellà" un llibre que vol acostar-se a la història dels diferents municipis de l'àrea metropolitana

Cultura.

Prop de 150 persones van assistir a l'acte de presentació.
Prop de 150 persones van assistir a l'acte de presentació.

A l’ acte van intervenir Ramon Muntaner i Torruella, cantautor del moviment de la Nova Cançó i Padrí del llibre; Dolors Campos, Secretària de la Junta de L'Associació de Paradistes del Mercat Centre; Marta Salamero, Directora de Zona Llobregat Nord d'Aigües de Barcelona; i Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat.

"Aquest llibre és, més que una memòria, un espai comú de gent compromesa amb aquesta ciutat. Gràcies a Aigües de Barcelona per fer realitat aquest llibre i gràcies a vosaltres per fer realitat aquesta ciutat", va destacar Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat.

Per la seva banda, Marta Salamero, directora de Zona Llobregat Nord d'Aigües de Barcelona, va remarcar a l'acte "la il•lusió de presentar el llibre de memòries de Cornellà, atès que és en aquest municipi on des de 1909 la companyia té una central de captació i bombament, la popularment coneguda com a Central Cornellà, que ha estat i segueix sent estratègica per a l'abastament a la metròpoli de Barcelona".

Per això, "la nostra història, la d'Aigües de Barcelona i la de Cornellà, estan entrellaçades, doncs molts ciutadans de la ciutat van treballar o encara treballen a la centenària Central Cornellà", va explicar. "Memòries de Cornellà de Llobregat" és un llibre editat per Aigües de Barcelona que recull una nova mirada sobre aquest municipi del Baix Llobregat.

Apadrinats per una persona coneguda de cada municipi, recullen la història i la cronologia de la ciutat i, a més, 13 entrevistes a personatges rellevants del municipi.

Les presentacions d'aquests llibres de vivències als municipis metropolitans donen continuïtat a les que es van dur a terme a finals de l'any passat i principis d'aquest a cada districte de Barcelona, que es van convertir en actes de reivindicació del fet de ser de barri, i exemplifiquen la voluntat de la companyia d'acostar-se a la ciutadania a la qual serveix les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, amb vocació de servei per servir aigua de la màxima qualitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article