Gavà commemora el Dia dels Drets Humans amb el lema “Que no et trepitgin els teus drets”

Societat.

Aquesta ha consistit en l’enganxada al terra de vinils on es reprodueixin diversos articles de la Declaració Internacional dels Drets Humans.
Aquesta ha consistit en l’enganxada al terra de vinils on es reprodueixin diversos articles de la Declaració Internacional dels Drets Humans.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha posat de manifest que “Gavà és una ciutat compromesa amb els Drets Humans. Som membres de la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans i recentment van celebrar una nova edició del GavàMón.

Avui i durant els pròxims dies farem diferents activitats i tallers per donar a conèixer els drets humans i sensibilitzar a la ciutadania”. Per a Sánchez, el més important d’aquestes iniciatives “és que entre tots i totes contribuïm a la defensa d’aquests drets que pensem que estan molt consolidats, molt conquerits, però que avui dia es veuen amenaçats per moviments i ideologies que els ataquen frontalment”.

La commemoració del Dia dels Drets Humans a Gavà s’allargarà fins a finals de desembre. Aquest dimecres i dijous, es realitzaran activitats de sensibilització als instituts El Calamot i Bruguers amb el lema “Et donem la xapa pels Drets Humans”.

A l’hora del pati s’establiran unes dinàmiques que engrescaran l’alumnat en la defensa dels drets humans. Dissabte 15, i coincidint amb les Festes de Sant Nicasi, se celebrarà una matinal de Jocs Gegants del Món al Parc de la Torre Lluc. Una activitat dels Drets Humans amb la infància que s’afegirà a la gran jornada de recollida de joguines de la campanya solidària “A Gavà, cap infant sense joguina”.

Finalment, els dies 27 i 28 de desembre, les sessions de cinema infantil que s’organitzen a l’Espai Maragall coincidint amb les vacances de Nadal, inclouran projeccions al voltant dels drets humans: “El bosc de Haquivaqui”, que parla de pau i convivència; i “Ocells de pas”, que tracta tema com l’amistat, la discapacitat i la superació dels límits.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article