La iniciativa que va néixer a l’ Hospital Sant Joan de Deu d’ Esplugues Polseres Candela per col•laborar contra el càncer infantil reconeguda per l’ ONCE

Societat.

Imatge de premiades i premiats.
Imatge de premiades i premiats.

L’ entitat ha premiat la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, enguany coincideixen amb el 80è aniversari de la Institució i la seva evolució.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; José Luis Pinto, vicepresident primer del Consejo General de la ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Antonio Guillén, president del COCARMI, han lliurat els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018.

A l’acte també han assistit representants del Tercer Sector, del món polític i social de la societat catalana i de l’ONCE a Catalunya. “Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la qual ens permet fer la nostra tasca social. Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles."

I continuava, "ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que enguany tenen com a protagonista el 80 aniversari de la institució i la seva evolució, són: Associació Polseres Candela, a la Institució, Organització, Entitat o ONG. Programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, al mitjà o projecte de comunicació. Marc Buxaderas, a la Persona Física. Gimnàstic Tarragona, a l'Empresa. Ajuntament de Masquefa, a l'Administració Pública.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans.

La normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE.

Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001.

Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Destacat el reconeixement a la Institució, Organització, Entitat o ONG: Associació Polseras Candela, se la premia per l'esforç, la tenacitat i la il•lusió dels Xipirons, que van començar, i de tots els nens ingressats que van seguir-los; per les seves famílies, voluntaris i amics que recapten fons incansablement per la recerca del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article