Definides les línies del Pla de Joventut 2019 de Sant Joan Despí

Societat.

A la localitat hi ha unes 5.000 persones d' entre 15 i 29 anys, que representen un 15% de la població.
A la localitat hi ha unes 5.000 persones d' entre 15 i 29 anys, que representen un 15% de la població.

L'elaboració del Pla Local de Joventut, aprovat per unanimitat en el Ple municipal del mes de novembre passat, ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones, entre joves menors i majors de 18 anys, entitats, professionals que treballen amb el jovent i agents implicats en les polítiques de joventut, com ara els centres educatius, els partits polítics o diferents àrees de l'Ajuntament.

L'Ajuntament ha aprovat el Pla Local de Joventut 2019-2022, un document que defineix les línies d'actuació dels propers quatre anys per tal de garantir la qualitat de vida del col•lectiu jove.

El pla fixa com a objectius principals facilitar la capacitat d'emancipació del jovent i adaptar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat a les necessitats d'aquest col•lectiu.

A partir de les necessitats detectades en el procés de diagnosi de la realitat juvenil a Sant Joan Despí, el pla estableix dos objectius principals.

El primér és incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d'emancipació dels joves, com ara l'ocupació o l'habitatge, amb l'objectiu de facilitar el procés d'abandonament de la llar parental i la possibilitat de seguir residint a la ciutat.

El segon objectiu del pla és repensar l'oferta lúdica, cultural i participativa de la ciutat per tal d'adaptar-la a les noves demandes i necessitats del col•lectiu jove, que demana uns espais cada cop més lliures, espontanis i autogestionats.

Entre altres propostes, el Pla Local de Joventut planteja crear una oferta d'oci nocturn alternatiu, iniciatives en l'àmbit de l'ocupació i l'emprenedoria, treballar per un reglament d'art urbà o fomentar la participació juvenil a través de pressupostos participatius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article