L’ espluguí Miquel Àngel Escobar actual secretari d’Administracions Locals ha presentat “El Mapa Municipal de Catalunya. Una eina viva, una eina de país”

Societat.

La jornada ha comptat amb la participació del director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i de la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit.
La jornada ha comptat amb la participació del director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i de la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit.

Escobar ha explicat que des del Govern de la Generalitat es treballa perquè el món local “pugui desenvolupar amb plenitud les seves competències” i ha dit que una d’aquestes eines que es posen a l’abast és el Mapa Municipal de Catalunya.

La jornada ha tingut per objectiu presentar l’estat actual del Mapa Municipal, una eina que Escobar ha qualificat de “viva i dinàmica”. Segons el secretari, “aquesta demostra que el mapa és un eina de treball dinàmica que dona seguretat i que permet al món municipal saber quina és la seva jurisdicció”.

Escobar ha afegit que és un projecte que “trava i ordena el conjunt del país”. Durant la inauguració, Escobar ha recordat que “l’interès del Govern és col•locar el món local al centre de les nostres preocupacions” per tal de reconèixer la seva “fonamental tasca al llarg dels últims anys”.

“Fer república és intentar millorar constantment els nostres serveis públics, fer república és ajudar que el món local sigui protagonista i que pugui prestar en les seves millors condicions l’enorme tasca que realitza”, ha reblat Escobar.

En el transcurs de l’acte, s’han explicat les darreres modificacions normatives i els diferents models de gestió que s’han implementat per precisar els límits dels termes municipals per tal d’aconseguir uns serveis municipals i supramunicipals més eficients.

La implementació de les eines presentades al llarg de la jornada representen una simplificació dels procediments administratius, la integració formal dels criteris que han d’ajudar a dirimir les delimitacions i l’optimització de la gestió amb la participació activa de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Durant les diferents intervencions de la jornada, també s’ha exposat l’aplicació i aprofitament de les noves tecnologies en el procediment i la interpretació tècnica de les línies de terme.

El Mapa Municipal de Catalunya es preveu que estigui completat el 2021, actualment es disposa del 55% de les línies de terme interiors de Catalunya acabades i hi ha un 35% dels municipis amb els seus mapes finalitzats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article