Un veí de l’Hospitalet detingut per vendre amb altres dues persones grans quantitats de cocaïna

Societat.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars com la retirada del passaport.
Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars com la retirada del passaport.

Les detencions són fruit d'una investigació iniciada a finals del mes d'agost de 2018 a partir d'una actuació policial que va tenir lloc al districte de les Corts i en què es va comissar 1,20 grams de cocaïna a un home que acabava de comprar la substància a la via pública.

Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de les Corts van detenir una parella de 42 i 38 anys, de nacionalitat dominicana i veïns de Santa Coloma de Gramenet, i un home de 40 anys, de la mateixa nacionalitat i veí de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Tots tres actuaven conjuntament a tota la ciutat de Barcelona on distribuïen cocaïna a domicili després de rebre un missatge via missatgeria instantània dels potencials consumidors que els encarregaven el servei. En tots els casos investigats, la venda de droga a domicili es realitzava de la mateixa manera.

El consumidor contactava primer amb el venedor a través d'una l'aplicació de missatgeria instantània o amb una trucada telefònica i hi establia un primer contacte.

Tot seguit, i a través del mateix sistema, el venedor demanava al comprador la ubicació on havia de fer l'entrega de la substància. En rebre l'adreça de lliurament, responia amb el temps d'espera i demanava quina quantitat havia de portar, pregunta a la qual el comprador responia sempre amb unitats, sense detallar la substància ni utilitzar cap paraula clau.

Passat el temps d'espera, el comprador sortia al carrer fins que arribava el venedor en cotxe, moment en què realitzaven la compravenda a la via pública.

Els investigadors van detectar que el vehicle utilitzat per fer les entregues a domicili s'aturava habitualment entre encàrrec i encàrrec davant una perruqueria del districte de Sants, fins i tot quan l'establiment estava tancat al públic.

Les gestions fetes també van permetre localitzar el domicili del presumpte venedor, a Santa Coloma de Gramenet. Finalment, el 7 de desembre es van fer entrades al domicili del presumpte venedor, a Santa Coloma de Gramenet, i a la perruqueria de Sants que també estava sent investigada.

En el pis es van trobar uns 10.000 euros fraccionats, més de 200 grams de cocaïna i un petit laboratori amb estris per fer monodosis. Els investigadors van detenir la parella que residia al pis de Santa Coloma, que va resultar ser l'home que s'encarregava de repartir la droga a domicili i la seva dona, i el propietari de la perruqueria.

També es va escorcollar el vehicle que s'utilitzava per distribuir la droga, a l'interior del qual s'hi van trobar vuit bossetes de plàstic en forma de llàgrima, utilitzades per introduir-hi la droga venuda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article