Clou el programa Fem Xarxa, Fem Empresa del Baix Llobregat Nord fixant-se a la transformació digital i Indústria 4.0

Economia.

Les persones participants han destacat les oportunitats d’ aquest tipus d’esdeveniments a l’hora de tancar futurs negocis, i trenar sinergies entre el teixit empresarial de la zona.
Les persones participants han destacat les oportunitats d’ aquest tipus d’esdeveniments a l’hora de tancar futurs negocis, i trenar sinergies entre el teixit empresarial de la zona.

Olesa va acollir la cloenda de la 5a edició del programa impulsat pels Ajuntaments d’Olesa, Esparreguera, Abrera, Martorell, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes.

La jornada l’ha obert la Directora General d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villaroya, que ha destacat que “estem en una veritable revolució industrial” de la mà de la transformació digital, i per aquesta raó és important que les empreses pugin al tren d’aquesta transformació digital.

Segons Villarroya, és important que les empreses apostin per la innovació “que permet fer les coses diferents”, i innovar permet donar un pas cap a la internacionalització, per a la qual la digitalització és cabdal.

Per a Villarroya, Catalunya té potencial per liderar aquesta revolució tecnològica, i per aquesta raó ha destacat que la Generalitat ha inclòs la Indústria 4.0 com un dels àmbits d’actuació del Pacte Nacional per la Indústria signat el juliol de 2017, amb una dotació per a aquest àmbit de 180 milions d’euros. La Directora General d’Indústria també ha incidit en l’impacte que la Indústria 4.0 tindrà en el mercat de treball.

El regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament d’Olesa, Dídac Solà, ha remarcat, per la seva banda, la importància de l’empresa com a generadora d’ocupació i de riquesa, que ha afirmat que l’ajuntament d’Olesa sigui “més estable i de major qualitat”.

Per aquesta raó, a banda de fer “una aposta forta i decidida a favor de la implantació de nova activitat empresarial” a través del nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), des del servei de Promoció Econòmica d’Olesa també s’ha fet una important feina de prospecció empresarial “per connectar les necessitats de les empreses a les necessitats de la ciutadania”.

Tot seguit s’ha iniciat el debat “Transformació digital i Indústria 4.0”, moderat per Òscar Tamarit, president d’APAE, que ha comptat amb la participació de Josep Maria Pujol, president de FICOSA; Antoni Cabal, director general de Fragance Science; Pere Grivé, director general d’IDISC; Ignacio Sancho, director general de Kuka robòtics; Xavier Garcia, director general de Schunhk; Joan Guasch, assessor sènior d’Indústria 4.0 a Eurecat; Xavier Riba, director territorial a Catalunya d’Innovae; Carlos Alonso, director de transformació digital banca d’empreses 4.0 del Banc Sabadell; i Carles Soler, membre de la comissió Indústria 4.0 del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

La jornada ha finalitzat amb una sessió de networking, dinamitzada per APAE, que ha servit per a connectar els i les representants de les diferents empreses acreditades en aquest acte de cloenda d’aquesta 5a edició del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article