Viladecans fa una mostra per recordar com eren les joguines als anys 60/70

Cultura.

L’ entranyable CinExin no podia faltar a la mostra.
L’ entranyable CinExin no podia faltar a la mostra.

El Museu de Viladecans fa el seu particular Nadal, a més de la tradicional penjada de desitjos a la Vinya dels Desitjos, les persones han vist inaugurada l'exposició Juguem a recordar! Jocs i joguines de la generació del Baby Boom, en la qual tothom pot fer una ullada a les joguines de la ciutadania viladecanenca que van néixer entre els anys 1960 i 1970 i tornar una estona a la infancia.

La nostàlgia s'apoderarà del museu viladecanenc, mitjançant una exposició que recull l'evolució de les joguines, des dels quals es fabricaven els nens de finals dels anys cinquanta, de fusta i reutilitzant materials, fins als elèctrics dels anys vuitanta.

Enmig queden les joguines de qualitat, fetes de metall o de fusta (fort Comansi), dels anys 60, i l'arribada del plàstic i la comercialització massiva en els anys setanta. A més, la mostra inclou tres expositors on s'analitza el paper sexista de les joguines en aquells anys.

Els objectes presents en aquesta mostra entranyable han estat aportats íntegrament per la ciutadania, i s’hi inclou, a més, un espai dedicat a la Comansi, la històrica empresa fabricant de joguines fundada el 1962, originària del Baix Llobregat i que va estar molts anys al municipi.

Hi són presents les famoses figuretes de plàstic de l’Oest, el Fuerte Comansi, la Bola Loca… Juguem a recordar! Jocs i joguines de la generació del Baby Boom romandrà oberta fins al 28 de febrer del 2019, i pot visitar-se en els horaris habituals del Museu-Ca n'Amat: de dimarts a dissabtes, de 16.30 a 19.30 hores, i dissabtes i diumenges, de 10.30 a 13.30 hores.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article