La Generalitat confirma les inversions per crear els nous jutjats de Martorell, Sant Feliu i l’Hospitalet

Societat.

Vista general de la reunió.
Vista general de la reunió.

La consellera de Justícia, Ester Capella, i el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús María Barrientos, han reunit els respectius equips a la conselleria de Justícia per celebrar l’anomenada Comissió Mixta, que agrupa la direcció del Departament i de la cúpula judicial a Catalunya. Es tracta d’un fòrum de coordinació amb l’objectiu de garantir el servei públic de justícia.

En el marc d’aquesta trobada, la consellera Capella ha destacat “l’esforç inversor del Govern en la construcció en nous equipaments judicials que la Generalitat de Catalunya posa al servei de la ciutadania”.

Comptant-hi les obres que ara mateix s’estan executant, el Govern inverteix 66 MEUR fins al 2025 en nous edificis i en la reforma i adequació dels més antics.

D’aquesta quantitat, la Generalitat en destina 40 MEUR a la construcció d’equipaments de nova planta. És l’equivalent al 60 % de la inversió en infraestructures.

Justícia també ha previst 8 MEUR per a l’inici de les obres d’un nou edifici judicial a Sant Feliu de Llobregat el 2021, el Departament i l’Ajuntament de Martorell també treballen per trobar una solució definitiva per als equipaments judicials de la ciutat, que necessiten un nou emplaçament per millorar-ne les condicions de seguretat, el confort dels treballadors i el servei que ofereixen a la ciutadania.

Pendent d’un tràmit urbanístic, la Generalitat preveu la construcció d’un nou edifici que concentri les tres seus judicials actuals en un solar propietat de Ferrocarrils de la Generalitat.

El cost de les instal•lacions suposarà una inversió al voltant dels 8 milions. La ciutat no disposa d’immobles de lloguer amb 5.000 metres quadrats i l’única alternativa és la construcció d’un edifici de nova planta, que és una opció més cara i lenta.

A finals de desembre entrarà en funcionament el nou jutjat al Vendrell (1a Instància i Instrucció 9) i un altre a l’Hospitalet de Llobregat (1a Instància 8). Durant el 2019 es crearan els jutjats de Sabadell (1a Instància 9 i 10) i Lleida (1a Instància 9); el 2020 entrarà en funcionament el de Girona (1a Instància 7).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article