Molins de Rei continua potenciant el turisme i senyalitza 18 nous punts d’interès a la vila

Cultura.

Una mostra de les noves senyalitacions.
Una mostra de les noves senyalitacions.

L’antic poblat ibèric del Pla de les Bruixes, el Castell Ciuró, l’ermita de Sant Bartomeu de la Quadra o el carrer Carril són alguns dels nous espais que des del mes de desembre compten amb una placa descriptiva enfront de la façana.

L’objectiu és aportar dades per posar en valor elements territorials que tenen un atractiu turístic pel seu valor històric o cultural. El projecte arrenca a partir d’un estudi dels recursos turístics de la vila elaborat per l’Ajuntament.

La regidoria de Turisme va analitzar el seu potencial com a productes turístics amb el convenciment que poden incentivar el turisme local i la conservació i difusió del patrimoni de Molins de Rei.

Gràcies a les subvencions rebudes de la Diputació de Barcelona, aquest projecte es va concretar en la instal•lació de plaques informatives en 37 punts diferents del municipi, tant al centre de la vila com a les afores.

Carme Madorell, ha destacat que “aquest projecte permet adonar-nos del valor real que tenen alguns edificis i espais pels quals hi passem pel davant cada dia sense prestar-los l’atenció que es mereixen”.

Madorell ha afegit que aquestes mesures “també conviden a passejar per Molins de Rei i, d’aquesta manera, contribueixen a la dinamització econòmica”.

El projecte s’ha concretat en dues fases. A la primera, impulsada al 2016, es van instal•lar 19 plaques. Ara, i vista la bona acollida que va tenir la iniciativa, s’han afegit 18 punts nous que són els següents: - Castell Ciuró (Costat Col•legi Virolai) - Sant Pere de Romaní (Ca la Còrdia) - Pla de les Bruixes i poblat Ibèric (Avinguda Collserola)

- Antiga fàbrica Samaranch - Ermita de Sant Bartomeu de la Quadra - Paviment Antic Camí Real (Pl. P. Fabra) - Carrer del Carril, 20-22 (Modernisme) - Can Mateu de la Creu (Gòtic) - Pl. Catalunya, 2 (Modernisme)

- Xalet Can Fàbrega i el terraplè (Modernisme) - C. del Dr. Barraquer, 3 (Racionalisme) - Casa Joaquim Ballvé. Carrer Major, 81 (Modernisme) - Font de la pujada de l’Església - Pont de Carles III / Carretera Nacional

- Casa Magdalena Bonamich - Llar d’avis Dr. Josep Mestre - Ermita de Santa Creu (Final del tram urbà del Camí Antic de Santa Creu d’Olorda) - C. Pintor Carbonell, 5 (Modernisme).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article