Renovat l’ acord de compensació entre Begues i l’ AMB per l’ anomenat “abocador del Garraf”

Societat.

L' abocador està en vies de que completi la seva transformació.
L' abocador està en vies de que completi la seva transformació.

L’Ajuntament de Begues i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un nou conveni de col•laboració econòmica al voltant de l’ocupació dels terrenys de la Vall d’en Joan on es troba el dipòsit controlat del Garraf.

Entre el més destacat d'aquest nou conveni, l’AMB es compromet a donar una compensació econòmica al municipi per l’ocupació dels terrenys en el terme municipal de Begues, aquesta aportació és de 273.826 € per als exercicis de 2017 i 2018, i de 140.000 € per a l'any 2019.

Al marge d'aquest acord de compensació econòmica per l'ocupació dels terrenys, segueixen en vigor els acords assolits recentment pel que fa a la restauració de l'abocador.

L'AMB va aprovar definitivament el nou projecte bàsic de restauració de l'abocador de la Vall d'en Joan el passat mes d'abril. El projecte bàsic preveu la restauració total del dipòsit en set fases.

Actualment, es treballa en la redacció dels projectes executius de les fases 1 i 2, situades a la part superior de la vall, i que haurien de començar en la primera meitat d'aquets 2019.

El finançament de la fase 1 provindrà de l’Agència de Residus de Catalunya. Com que l’objectiu és executar totes les fases sense aturades, l’AMB, com a titular i responsable única de la restauració i del seu finançament, de la mà voluntàriament de la Generalitat de Catalunya, ja estan treballant en la cerca de les fonts de finançament que seran necessàries per a la resta de fases.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article