Castelldefels es vol transformar en “Smart City”

Societat.

Arxiu: La Fira Gran Via de l’Hospitalet acull anualment una de les trobades mes prestigioses per fer intercanvi d’ idees.
Arxiu: La Fira Gran Via de l’Hospitalet acull anualment una de les trobades mes prestigioses per fer intercanvi d’ idees.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

Castelldefels posa en marxa un pla estratègic per tal d'identificar les potencialitats de la ciutat en el mapa de les Ciutats Intel•ligents. Es tracta d'un projecte d'identificació i elaboració d'una guia de les accions i del model organitzatiu que han de portar al municipi cap a un nou model de ciutat en un horitzó a 8 anys.

En aquest sentit es fa imprescindible que els actors socioeconòmics s'anticipin i s'adaptin a les contínues transformacions que es produeixen en el món del treball i de l'economia.

Possiblement, la més gran de les transformacions a les que s'estan enfrontant actualment les pimes i la ciutadania dels nostres territoris és la impulsada per la revolució digital, la quarta revolució industrial i la seva afectació als models productius, organitzatius, d'hàbits de consum i expectatives de ciutadans i ciutadanes envers la seva ciutat.

Aquests elements estan motivant, ja hores d'ara, un esforç d'adaptació per part de les empreses i organitzacions de tota mena, que ja eren considerades consolidades als seus respectius mercats però que l'aparició de noves eines de treball les obliga a actualitzar-se per no perdre competitivitat.

En el marc d'aquest conjunt de transformacions, la ciutat de Castelldefels vol preparar-se per oferir a la seva ciutadania una millor qualitat de vida a través d'un conjunt de serveis, infraestructures, comunicacions, capital humà i inversió social que convisqui de forma harmònica amb un desenvolupament econòmic sostenible i recolzant-se en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

L'objectiu general del Pla Estratègic Castelldefels, Smart City és, en darrer terme, convertir el municipi en un territori intel•ligent de referència internacional, que aprofiti l'ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel•ligent, sostenible i integradora, en definitiva, implantar una estratègia de ciutat intel•ligent al municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article