Josep Mª Jujol creador polifacètic establert a Sant Joan Despí tindrà el seu propi àlbum de cromos

Cultura.

Es distribuirà entre tot l’ alumnat de 1r a 6è de primària de la ciutat perquè en facin la col•lecció.
Es distribuirà entre tot l’ alumnat de 1r a 6è de primària de la ciutat perquè en facin la col•lecció.

L'àlbum es distribuirà entre tots els alumnes de 1r a 6è d'educació primària de la ciutat per tal que puguin conèixer de forma lúdica i creativa la figura i l'obra de Jujol tot fent una col•lecció de cromos.

La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns 7 de gener en un acte al Centre Jujol-Can Negre presidit per l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i on també han participat el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano, i la directora del projecte, Mati Balsera. A l'acte també han assistit infants de la ciutat i comerciants que col•laboren amb la iniciativa.

La il•lustradora de l'àlbum, Mati Balsera, ha ensenyat als petits i petites com ha fet aquest treball "per elaborar-lo hem pintat més de 120 dibuixos".

A través de divertides il•lustracions, l'àlbum de cromos repassa la vida de Josep Maria Jujol: des de ben petit, quan va néixer a Tarragona l'any 1879 -ara fa 140 anys-, tot passant pels seus anys de formació com a arquitecte i per la seva trajectòria com a artista polifacètic.

Entre altres aspectes, nens i nenes podran conèixer com Jujol va arribar a Sant Joan Despí; com va ser la transformació de Can Negre; com es van construir la Torre de la Creu, la Torre Jujol i la casa Serra-Xaus, o com Jujol va decorar l'església de Sant Joan Baptista.

A l'àlbum, que consta de 120 cromos, també es donen detalls de la col•laboració de Jujol amb l'arquitecte Antoni Gaudí, de les obres de Jujol al camp de Tarragona o de la seva faceta com a dibuixant, dissenyador de mobles, escultor, decorador, pintor o esgrafiador.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat 2.500 àlbums i 42.857 sobres de cromos. Cada sobre porta set cromos a l'interior, a partir del 8 de gener, els àlbums es repartiran entre l'alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles de la ciutat.

També hi haurà àlbums al Centre Jujol-Can Negre i als centres cívics per als nens i nenes que no estiguin escolaritzats a Sant Joan Despí, els sobres amb els cromos es distribuiran a través del comerç local, inclosos els mercats municipals.

Concretament, un total de 120 comerços de la ciutat, de tota mena de sectors, s'han adherit a la iniciativa i participaran en la distribució dels cromos, els establiments participants disposaran d'una identificació a l'aparador.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article