En marxa el servei d’Inserció Especialitzat d’Àuria pel febrer amb dues formacions tecnicoprofessionals al Baix Llobregat Nord

Societat.

Alcaldesses i alcaldes de les diferents poblacions en una foto de la reunió amb els responsables del projecte.
Alcaldesses i alcaldes de les diferents poblacions en una foto de la reunió amb els responsables del projecte.

El Servei s’ organitza amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del teixit empresarial de les comarques de l’Anoia i el Baix Llobregat Nord i del foment de l’ocupació de les persones ateses.

Les dues formacions s’iniciaran el 18 de febrer i finalitzaran el 18 d’abril amb pràctiques incloses en empreses del sector de l’automoció, al Baix Llobregat i dels sectors del tèxtil, del paperer i de l’alimentació a l’Anoia.

Un Pla formatiu que contempla les tècniques d’examen, la comprovació i el control dels productes i el compliment de les normes de seguretat necessàries a les empreses.

Les formacions van adreçades a persones en risc d’exclusió social o en situacions socials de vulnerabilitat inscrites a l’Oficina de Treball, SOC, que disposin de certificat de discapacitat i resideixin a les comarques de l’Anoia o el Baix Llobregat.

Aquestes formacions, de caràcter gratuït, compten amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i s’emmarquen en el Programa SIOAS, Serveis d’Orientació, acompanyament i Suport a la Inserció de les Persones amb Discapacitat i/o Malaltia Mental, finançades pel Fons Social Europeu.

La sessions informatives es realitzaran el 22 de gener a sala d'actes de Can Pasqual a Esparraguera i el 23 de gener a la seu d’Àuria Fundació, a l’avinguda Andorra 28 d’Igualada.

El Servei d’Inserció que acaba de complir deu anys des de la posada en marxa, segueix amb la seva vocació de formar, i inserir a persones en situació de vulnerabilitat però també d’estar atent a les necessitats emergents del teixit empresarial per dona’ls-hi solucions.

Una tasca formativa i d’ocupació que ha generat durant aquest període 780 contractes laborals, més de 280 formacions per a les persones i ha visitat més de 180 empreses., l’increment de persones que s’ha adreçat al SIE no ha parat de créixer fins a superar el miler, de forma agregada.

Però cal tenir present que la immensa majoria d’aquestes, més de 800, han fet ús dels serveis del SIE en els últims cinc anys, fet que explica la resolució i efectivitat del seu propòsit.

Sobre Àuria Grup Àuria és un grup empresarial de l’economia social sense ànim de lucre que aglutina les empreses i entitats com Àuria Cooperativa, la Fundació Privada Àuria, Àuriafil i altres cooperatives de segon grau com Moltacte, Àuria Empresa d’Inserció i altres marques com Àuria Cosmètics.

Àuria aglutina més de 1.400 persones de base social i amb més de 750 professionals és la primera empresa de la comarca en nombre de treballadors.

Compta amb una superfície industrial de 9.000 m2, a banda de l’edifici de serveis on s’ubica la Fundació Privada Àuria, i 10 llars residències arreu d’Igualada o la Fundació ÀuriaFil, situada a Esparreguera, la massa social aglutina més de 1.200 persones entre socis, usuaris, voluntaris i famílies.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article