L' obra d' Aina Alberich de l’Escola Massana escollida per promocionar la 168a Fira de la Candelera de Molins de Rei

Economia., Cultura.

Imatge final del cartell per promocionar una de les fires mes importants de Catalunya.
Imatge final del cartell per promocionar una de les fires mes importants de Catalunya.

Aquest any no s’ha convocat el concurs de cartells de la Fira de la Candelera (http://www.candelera.cat) i s’ha encarregat als alumnes de l’Escola Massana (http://www.escolamassana.cat/ca/) de Barcelona per tal d’obrir-ho a joves talents i donar una visió diferent.

Des del centre van presentar a l’Ajuntament cinc cartells, escollits entre tots els treballs realitzats per l'alumnat. Després, un jurat format entre d’altres per Diego Ramos, coordinador de Seminaris i Concursos en l'àrea del disseny de l’Escola Massana, i pel regidor de Fira, Ramon Sánchez, va escollir aquesta obra d’Aina Alberich, de 19 anys i alumna de 2n curs del cicle superior de gràfic imprès.

La voluntat és continuar amb aquesta nova línia i col•laborar amb escoles de disseny, tot i que no es descarta tornar al concurs de cartells o encarregar-ho directament a un artista com s’havia fet fa uns anys.

La dissenyadora del cartell d’enguany, Aina Alberich, ha explicat que “vinc de l’Escola Massana, just al costat del Mercat de la Boqueria i cada dia quan entrem a l’escola està ple de caixes de fusta i això va ser el que em va inspirar per fer el cartell guanyador”.

El cartell té com a centre les lletres de la paraula “candelera” apilades en una caixa de fusta, on s’hi podrien transportar fruites, verdures, eines i varis objectes. El concurs té una dotació econòmica de 1.400 euros, la meitat per l’autora i la resta per l’Escola Massana.

El regidor de Fira, Ramon Sánchez, ha subratllat que “estem molt contents de que aquest any tenim un cartell que expressa els valors de la Fira. És un cartell que simbolitza perfectament els nostres orígens”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article