El PSC de Sant Esteve Sesrovires margina a la portaveu d’ ERC d’ un debat radiofònic

Política.

Els socialistes, que ara mateix ostenten l’alcaldia, no han volgut facilitar la presència d’ ERC al debat.
Els socialistes, que ara mateix ostenten l’alcaldia, no han volgut facilitar la presència d’ ERC al debat.

Des del Grup Municipal d’ Esquerra Republicana volen manifestar el seu enuig davant la situació creada arran de la proposta de fer debats radiofònics, enregistrats i mensuals, entre les i els portaveus dels diferents grups polítics que formen part de l’actual consistori.

Segons els republicans, ”la proposta ens arriba fa aproximadament un mes mitjançant un correu de la persona responsable de la radio municipal. L’horari que es proposa pel primer debat és dilluns 14 de gener a les 17 hores. A petició de la regidora de l’Entesa l’hora del debat es modifica a les 17,30 hores.”

La portaveu i candidata a l’alcaldia en les municipals de maig de 2019, alhora que Alcaldessa de la localitat entre el 2015 i el 2017 Carme Rallo, va manifestar, a tots els portaveus dels grups municipals i al personal de la ràdio, la impossibilitat d’assistir al debat en aquesta franja horària, per motius laborals.

Segons ERC, “la resposta que se li va donar va ser la següent: “D’acord Carme, sereu benvinguts, quan pugueu incorporar-vos a la tertúlia. Us mantindrem informats cada mes de la data i el tema corresponent”. Davant aquesta resposta la portaveu d’Esquerra va insistir en un canvi d’hora i va proposar endarrerir la gravació una hora o canviar-la a un altre dia per poder ser-hi present.

Asseguren que per resposta van rebre un correu de la responsable de premsa i comunicació de l’ajuntament on se’ls diu que, “la proposta s’ha plantejat per facilitar l’assistència de tots els grups, on s’argumenten motius d’horari del personal i on se’ns diu que pot assistir-hi qualsevol altre persona, tancant el missatge amb un: “esperem entenguin els motius i puguem comptar amb l’assistència de tothom perquè amb aquest objectiu s’ha plantejat l’espai”.

Sent coneixedors de què la portaveu d’Esquerra no podria ser present en el debat per motius laborals, aquests creuen que, “s’hauria d’haver cercat una solució amb tots els portaveus dels altres grups, consensuant un nou horari que facilités la participació de tots.”

I continuen, “evidentment, no existeix voluntat de solucionar-ho perquè ja s’ha fixat el següent debat pel dilluns 11 de febrer a la mateixa hora. Entenem que amb la mateixa intencionalitat que en aquest primer debat, que la portaveu d’Esquerra no hi assisteixi, en un clar exercici antidemocràtic, autoritari i populista.”

En segon lloc, els republicans creuen que, “el tema escollit per aquest primer debat, el pressupost municipal 2019, és un tema ja debatut en el Ple Municipal on va ser aprovat i pensem que tornar a fer un altre debat sobre el mateix tema serà repetir el que ja es va dir.”

Consideren que, “si de veritat es pretén que el tema sigui transparent i participatiu, la decisió de quin tema es tracta en el debat hauria de ser una decisió consensuada entre tots els grups municipals i no un tema que vingui ja imposat. I per últim si és un debat dels portaveus dels grups municipals com diu el correu on es va fer la primera convocatòria el més normal és que s’hagués consensuat amb els sis portaveus quin era el millor horari per tots, donat que els regidors de l’oposició treballen i tenen uns horaris laborals que complir.”

Per altre banda entenen que els treballadors de premsa i comunicació tenen uns horaris a complir, “però aquests es canvien quan convé en funció d’actes i esdeveniments al poble i creiem que aquesta ocasió s’ho val, estem parlant d’un debat al mes.”

Per finalitzar manifesten el rebuig a la situació creada i lamenten, “la manca de flexibilitat, transparència i democràcia de l’ajuntament en l’organització d’aquests debats que creiem responen a altres objectius que no els pròpiament informatius als veïns i veïnes del nostre municipi.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article