CCOO recolza i esperona a les mobilitzacions per denunciar el tancament de Gallina Blanca a Sant Joan Despí

Economia.

Imatge d’ una de les mobilitzacions a la ciutat baixllobregatina.
Imatge d’ una de les mobilitzacions a la ciutat baixllobregatina.

Avui divendres 18 de gener, en el marc de les mobilitzacions diàries que fa la plantilla de Gallina Blanca a les 8.50 del matí, treballadores i treballadors han rebut el suport dels ex secretaris generals de CCOO del Baix Llobregat; Francesc Castellana (1986-1992), José Botella (1992-1993), Aurora Huerga (2000-2008) i Toni Mora (2008-17).

Així mateix, han participat a l’acció l’actual secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia, Josep M. Romero i Álvaro Muñoz, secretari general d’Indústria al territori.

Segons especifica el sindicat, el conflicte es troba estancat perquè la plantilla es nega a acceptar el trasllat a Bayobar (Osca) i planteja un pla social que minimitzi els efectes socials d’aquesta mesura unilateral.

Aquest pla social hauria de contemplar, segons Romero: “el manteniment del projecte industrial i empresarial a Sant Joan Despí, recol•locacions a d’altres empreses del grup properes geogràficament amb garantia de les actuals condicions laborals, oferta de nous llocs de treball o el disseny d’accions, prejubiliacions i programes i projectes que puguin ajudar a millorar i/o modificar la situació en què es trobin famílies i/o persones individuals per cercar alternatives laborals, entre d’altres …”

Les properes setmanes es preveuen mobilitzacions i accions de sensibilització, adreçat al conjunt de la ciutadania per tal de revertir l’actual situació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article