L’ obra de Jujol arriba des de Sant Joan Despí fins a la Catedral de Mallorca mitjançant una exposició

Cultura.

La mostra està formada per diferents panells informatius de la trajectòria de Josep Maria Jujol, les seves principals obres arquitectòniques i el seu vessant polifacètic.
La mostra està formada per diferents panells informatius de la trajectòria de Josep Maria Jujol, les seves principals obres arquitectòniques i el seu vessant polifacètic.

L'exposició fa menció especial a la participació de Jujol durant la reforma litúrgica d'Antoni Gaudí a la Catedral, a principi del segle XX.

La intervenció artística de Jujol, d'una gran creativitat, va dotar de policromia el presbiteri i se centra, principalment, en les pintures del cadirat del cor, els grafits de la càtedra, el mural ceràmic amb els escuts dels bisbes de Mallorca, els dosserets de les escultures del retaule major gòtic, el conjunt dels àngels del presbiteri i la decoració ceràmica i en grafit de les voltes de la capella de la Trinitat.

Jujol a la Seu es podrà visitar fins al 7 d'abril, en horari d'obertura de visita turística a la Catedral. Al voltant de l'exposició, s'han organitzat visites guiades per a adults i per a grups familiars. A més, el 21 de març tindrà lloc una taula rodona amb diferents experts, com ara Guillem Carabí, doctor en Arquitectura i director de les Jornades Internacionals sobre Josep Maria Jujol que se celebraran el setembre de 2019 a Sant Joan Despí.

La Catedral de Mallorca està adherida a l'Any Jujol140, una iniciativa que compta amb el suport de més d'una quarantena de municipis, institucions, organismes i empreses, així com personalitats del món de l'arquitectura i la cultura.

L'Any Jujol140, impulsat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, commemora els 140 anys del naixement de Josep Maria Jujol, amb la voluntat de promoure el reconeixement d'aquest artista referent del Modernisme català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article