La recuperació de l’ espai fluvial a Sant Vicenç dels Horts comença a ser una realitat

Societat.

La Generalitat cedeix a l’Ajuntament els espais que té a la llera del riu per fer-ne una zona de recuperació ambiental i d’esbarjo
La Generalitat cedeix a l’Ajuntament els espais que té a la llera del riu per fer-ne una zona de recuperació ambiental i d’esbarjo

La consellera Teresa Jordà i l’alcaldessa, Maite Aymerich, han signat un conveni perquè la Generalitat cedeixi els espais que té a la llera del riu Llobregat i que van des de la zona del gual inundable fins a tocar de la riera de Cervelló.

Ara, l’Ajuntament engegarà, conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un projecte per la recuperació ambiental i social de la zona.

La primera fase d’aquest projecte és la creació del Parc Fluvial de la Riera de Torrelles, que començarà a construir-se a finals d’any i que es va presentar ahir.

Serà una nova zona d’oci i lleure dins d’un àmbit natural rehabilitat: es recuperaran superfícies de bosc de ribera alternades amb prats d’oci amb diversos usos de reunió i esbarjo.

L’alcaldessa considera que aquest projecte de recuperació “consolida la voluntat de viure de cara al riu”. Aymerich assegura que durant molts anys hem viscut “d’esquenes al riu” i amb aquest projecte, el municipi passa a mirar-lo com un “espai natural, d’esbarjo, de sostenibilitat i equilibri territorial”, assegura l’alcaldessa. “Aquest projecte té la voluntat de convertir, cada cop més, Sant Vicenç dels Horts en una ciutat saludable”, en paraules d’Aymerich.

Segons la consellera d’Agricultura, el projecte del Parc Fluvial de la Riera de Torrelles és “molt important” perquè “ajuda a mitigar””els efectes del canvi climàtic i “interpel•la””a les escoles i a la ciutadania.

La consellera, a més, defineix el projecte com a “ambiciós”: “ens apropa, no només al riu, sinó al passat agrícola de Sant Vicenç dels Horts i a poder contribuir a una nova manera de fer món agrícola”, afirma Jordà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article