Primera fotolinera a Sant Andreu de la Barca per a la recàrrega de vehicles elèctrics

Societat.

El temps aproximat de càrrega per vehicle és d'unes 8 hores.
El temps aproximat de càrrega per vehicle és d'unes 8 hores.

La ciutadania via xarxes socials ha posat en dubte la seva utilitat, ja que no se sap si s’ ha fet un estudi previ de quants vehicles elèctrics hi ha a la localitat, i la proximitat de les eleccions, han posat en entredit aquesta mesura.

Una de les inquietuds mostrades, es que es ven la mesura com a “sostenible”, però clar, la ciutadania no te clar si les empreses que nodreixen aquesta plataforma son les tradicionals, o si això generarà una despesa extra al consistori que a la llarga acabaria pagant la gent que no te aquest tipus de vehicles. Sant Andreu ha posat en marxa la primera fotolinera de la ciutat, que s’ha instal•lat a la zona d’aparcaments de l’estació dels FGC, la nova instal•lació permet la recàrrega gratuïta i simultània de dos vehicles elèctrics.

L’Ajuntament instal•larà tres punts més per a la recàrrega de vehicles elèctrics. L'ús de la instal•lació es regeix pel model conegut com a fotolinera laboral o de park&ride que significa, que donarà servei a la gent que vagi a treballar amb el tren i aprofiti per carregar el seu vehicle de manera gratuïta, de tal forma que quan torni de la feina tindrà el cotxe totalment carregat.

La fotolinera permet transitar dels combustibles fòssils cap a les energies renovables, a partir de l'ús d'uns panells fotovoltaics, per poder utilitzar la fotolinera caldrà disposar d'una targeta personalitzada, que es podrà sol•licitar a l'Ajuntament.

El punt de recàrrega estarà disponible les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana, i funcionarà de forma automàtica, és a dir, sense personal d'assistència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article