Sant Joan Despí assegura que ha enderrocat “un immoble il•legal per construir una zona verda”

Societat.

Un instant de l’ enderrocament d’ aquest edifici.
Un instant de l’ enderrocament d’ aquest edifici.

L’ edifici estava ubicat en uns terrenys situats entre l'avinguda de Barcelona, el passeig del Canal i el carrer Francesc Macià, al barri Centre.

L'immoble, construït als anys 50, se situa en uns terrenys qualificats com a zona verda, fet que va motivar l'Ajuntament a iniciar els tràmits necessaris per enderrocar-lo i dedicar l'espai alliberat a l'ús que contempla el Pla General Metropolità.

Segons fonts municipals, “aquest edifici, ubicat al número 39 de l'avinguda de Barcelona, era utilitzat, en part, per l'Associació de Veïns i Veïnes El Pi, tot i que anys enrere havia estat habitat.”

Des del consistori asseguren que, “aquesta entitat es traslladarà a un local facilitat per l'Ajuntament al carrer Previsió, tot i que de manera temporal realitza les seves activitats a la Masia de Ca l'Armand, fins al seu trasllat definitiu.”

Un cop enderrocada aquesta construcció “il•legal”, l'Ajuntament de Sant Joan Despí es compromet a reurbanitzar aquest espai alliberat i el seu entorn, de quasi 5.000 metres quadrats, “per crear un nou àmbit de centralitat al barri Centre amb zones verdes, jocs infantils i espai d'aparcament.”

Finalitzen el seu compromís dient que, “també es millorarà la il•luminació i es dotarà de nous elements urbans, com bancs i papereres. Durant l'enderroc s'ha preservat l'arbrat existent i es plantaran nous exemplars.

La intervenció també permetrà donar continuïtat al carril bici de l'avinguda de Barcelona, en calçada, seguint les recomanacions establertes per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article