Gavà tindrà la seva primera Escola Bressol Municipal al 2020

Societat.

Es tracta d’un edifici envoltat de zones verdes i molt ben comunicat, amb un accés ràpid i fàcil des de l’avinguda de Joan Carles I i una àmplia zona d’aparcament.
Es tracta d’un edifici envoltat de zones verdes i molt ben comunicat, amb un accés ràpid i fàcil des de l’avinguda de Joan Carles I i una àmplia zona d’aparcament.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat l’edifici del carrer de la Llenya, al barri de les Bòbiles, que acollirà la primera escola bressol municipal de Gavà que obrirà les portes el curs 2020-2021 amb dues línies.

Sánchez ha remarcat que el nou equipament inclourà, a més, un ampli programa de serveis a la petita infància i suport a les famílies, concretament, espai nadó, espai familiar i sala multisensorial, entre d’altres.

Un cop garantida la viabilitat econòmica del projecte –el pressupost municipal de 2019 hi destina una primera partida d’1,2 milions d’euros-, es treballa ara en la definició dels espais i del projecte pedagògic en col•laboració amb la Diputació de Barcelona, que actualment està redactant l’avantprojecte.

Entre els mesos de març i juny es redactarà el projecte executiu i posteriorment es licitaran les obres, que es preveu comencin a finals d’any.

L’escola bressol és un projecte que ve de lluny, quan es va construir l’edifici ja es va fer la reserva d’espai per aquest equipament, la crisi, però va aturar el projecte.

Aquesta tindrà uns 1.000 metres quadrats de superfície, s’hi accedirà per un porxo exterior, protegit de la pluja i dotat d’escales i d’una rampa per als cotxets.

El vestíbul, la zona d’acollida, es presenta com un espai ampli i de disseny modern i funcional i donarà accés als tres grans espais que compondran l’edifici: el bloc nord, el bloc sud i l’espai exterior d’esbarjo.

El bloc nord inclourà les aules, dues per a cada franja d’edat: de 0 a 1 any, d'1 a 2 anys i de 2 a 3 anys, es distribuiran al llarg d’un passadís, sent la dels nadons la més allunyada de la zona d’accés per tal de garantir-ne la tranquil•litat.

Totes les aules disposaran d’àrees d’higiene i també de descans, amb bressols de fusta individuals per als més petits i hamaques apilables per a la resta, en aquest sector també s’inclouen un vestidor per als professionals, lavabos i un magatzem de neteja.

Al bloc sud de l’edifici hi haurà la sala de psicomotricitat, la sala de jocs, espais per als serveis a les famílies i una sala polivalent d’ús comunitari, aquest bloc tindria un accés independent de l’escola bressol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article