Gavà engega “ParticipAcció”, un projecte de participació directa i vinculant per donar resposta a les demandes del jovent

Societat.

L’alcaldessa va assistir a la sessió presencial celebrada a l’Espai Jove La Casa Gran, on els joves ja van poder fer les seves primeres aportacions.
L’alcaldessa va assistir a la sessió presencial celebrada a l’Espai Jove La Casa Gran, on els joves ja van poder fer les seves primeres aportacions.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha encoratjat els joves de Gavà a decidir quins dels seus projectes volen que l’Ajuntament tiri endavant de la mà del programa ParticipAcció, el pressupost participatiu jove de Gavà.

El projecte, de participació directa vinculant, servirà per definir, seleccionar i executar accions i activitats destinades a la gent jove del municipi amb un import global de 14.000 euros.

"ParticipAcció" també es vincula amb tres dels àmbits d’actuació del Pla Local de Joventut 2018-2021: el d’educació i formació, quant a promocionar l’educació en valors per fomentar el desenvolupament personal dels i les joves, no només el curricular, en l’etapa educativa; participació i associacionisme, incentivar la participació i la implicació dels joves en iniciatives, i cohesió social i territorial, per treballar en el sentiment de pertinença i arrelament a Gavà, potenciant accions i projectes que augmentin la pertinença dels i les joves a la ciutat, coneixent-la i implicant-se en la seva construcció.

Aquesta s’adreça a joves de 16 a 29 anys empadronats a Gavà, el projecte ha arrencat aquesta setmana amb la fase de presentació de propostes.

El projecte participatiu és sobretot digital, a través la plataforma Gavà Participa, Gavà Decideix, els i les joves podran presentar les seves propostes d’activitats, accions i projectes i, posteriorment, votar.

El termini de presentació de propostes s’allargarà fins al 24 de febrer. Les actuacions proposades hauran de complir un seguit de requisits. Hauran de ser: públiques, obertes a tots els joves i no exclusives d’un col•lectiu específic; inclusives, tot respectant a les persones i col•lectius; realistes, amb inici i durada màxima l’any 2019; sense ànim de lucre; s’hauran d’executar a Gavà; no poden superar els 7.000 euros de pressupost, hi han de ser participades, és a dir, liderades pels joves amb el suport de l’Ajuntament.

La plataforma digital esdevindrà el canal on el jovent podrà emetre el seu vot, entre el 4 i el 24 de març, s’executaran les propostes que rebin més vots, un màxim de tres per garantir un correcte seguiment i dinamització i les accions guanyadores es coneixeran el 25 de març.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article