Molins de Rei consolida la campanya pel foment de la correcta separació dels residus

Societat.

Una actriu i educadora ambiental ha estat explicant als veïns i veïnes com havien de separar bé els residus i els ha fet un petit obsequi.
Una actriu i educadora ambiental ha estat explicant als veïns i veïnes com havien de separar bé els residus i els ha fet un petit obsequi.

Molins de Rei, des de l’any 1992, té implantat el Model Residu Mínim de recollida per als residus municipals, la base d’aquest model és la separació en origen de 4 fraccions: brossa orgànica, paper/cartró, vidre, i inorgànica (envasos i resta).

Els envasos se separen posteriorment a la planta de triatge, fet que garanteix la màxima recuperació d’aquests residus. En aquest context, l’Ajuntament de Molins de Rei ha impulsat una campanya per tal de millorar la correcta separació dels residus seguint aquest model de Residu Mínim.

La campanya també perseguia explicar els beneficis del sistema i com es recuperen i valoritzen els residus, aquesta s’ha basat en un acció de carrer dramatitzada mitjançant una actriu i educadora ambiental que interpel•lava a la ciutadania.

Aquest personatge ha regalat prop d’un miler d’obsequis a les persones amb les que ha interactuat per explicar el concepte de prevenció i mostrar productes per fomentar-lo.

També ha publicat mig miler de missatges a les xarxes socials per viralitzar l’efecte. El regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, ha explicat que “ha estat una campanya amable que ha tingut molt bona acceptació i molta repercussió, especialment al carrer”.

La conclusió general és que “els ciutadans coneixen bé el model del Residu Mínim, tot i que encara s’ha d’insistir en com millorar la separació dels residus i focalitzar-nos de nou en la necessitat de separar bé l’orgànica. En aquest sentit enfocarem la continuïtat de la campanya”. La campanya l’ha realitzat l’empresa SPORA i ha tingut un cost de 17.500 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article