El nou CAP al Barri de La Florida a l’Hospitalet en marxa

Salut.

El nou CAP al Barri de La Florida a l’Hospitalet en marxa
El nou CAP al Barri de La Florida a l’Hospitalet en marxa

El Govern ha autoritzat al Servei Català de la Salut (CatSalut) l’adquisició d’un local de l’Hospitalet de Llobregat per ubicar-hi el futur centre d’atenció primària La Florida Sud.

D’aquesta manera, el CatSalut podrà comprar el local, propietat de l’Incasòl, situat a l’avinguda Catalunya número 92-98 de l’Hospitalet per un import de 996,401,12 euros, més IVA.

Amb una superfície útil de 1.383,31 m2, el nou centre acollirà, fonamentalment, la part assistencial de medicina de família i infermeria de l’EAP Florida Sud, i permetrà descongestionar l’ara CAP La Florida, que actualment acull els equips de Florida Nord i Florida Sud i dona cobertura a una població de referència de 44.000 persones.

El nou CAP també ha de contribuir a reduir les desigualtats en salut i potenciar l’atenció comunitària, social i sanitària a l’Hospitalet i la seva àrea d’influència.

De fet, la construcció d’aquest nou centre és un dels compromisos adquirits el setembre de 2018 entre el Departament de Salut, el CatSalut i l’Ajuntament de l’Hospitalet durant el Pacte de salut i benestar de l’Hospitalet previst fins al 2021.

El Pacte de salut i benestar també posa el focus en les àrees bàsiques de salut més desfavorides, és a dir, amb més necessitats socials i desigualtats en salut. Ja el 2017, amb continuació el 2018, el Departament de Salut ha destinat 1,2 milions d’euros a vuit dels dotze equips d’atenció primària (EAP) de l’Hospitalet de Llobregat que tenen un entorn socioeconòmic més vulnerable i un finançament insuficient.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article