PIMEC calcula que 1500 empreses del Baix Llobregat “paguen en excés a l’Impost sobre Societats”

Economia.

Arxiu: El president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet, Joan Soler, i del director de l’Observatori de PIMEC, Modest Guinjoan.
Arxiu: El president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet, Joan Soler, i del director de l’Observatori de PIMEC, Modest Guinjoan.

La patronal denuncia que 1.500 pimes del Baix Llobregat podrien estalviar-se milers d’euros en l’Impost sobre Societats.

L’entitat alerta que un 90% de les empreses desconeixen les deduccions fiscals que existeixen en les activitats de recerca, desenvolupament i innovació, uns ajuts que va introduir el Govern per millorar la competitivitat empresarial.

Aquests ajuts, però, no només tenen a veure amb la innovació tecnològica; també fan referència a la innovació de productes i processos i, fins i tot, permeten deduir hores de personal, subcontractacions i col•laboracions externes, i patents i prototips, entre d’altres.

La patronal assenyala que, “aquests incentius fiscals poden arribar a suposar fins a un 59% d’estalvi en l’Impost sobre Societats i apunta que moltes de les pimes del Baix Llobregat o bé no estan aplicant les deduccions o bé no ho estan fent correctament.”

PIMEC assegura que, “acompanyarà totes aquelles petites i mitjanes empreses del Baix Llobregat que generin nous productes o que introdueixin millores en alguna part dels seus processos productius, identificant totes aquelles activitats susceptibles de deducció i generant tota la documentació necessària per garantir la seguretat davant l’administració pública.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article