CCOO vol millorar els accessos al Polígon Industrial Can Prunera a Vallirana per potenciar l’ activitat

Economia.

Asseguren que la majoria d’empreses no tenen mesures de mobilitat sostenible, tan sols una petita part han fet promoció de la conducció segura de vehicles.
Asseguren que la majoria d’empreses no tenen mesures de mobilitat sostenible, tan sols una petita part han fet promoció de la conducció segura de vehicles.

El sindicat ha fet un acurat estudi, on especifiquen que n dels principals motius generadors de mobilitat és el desplaçament a la feina.

El model actual depèn en gran part de la disponibilitat de vehicle particular per part de les persones treballadores, el que significa contribuir a la generació d’importants impactes socials, ambientals i econòmics.

Per aquest motiu, CCOO acaba d’elaborar un estudi sobre l’accés als centres de treball del polígon industrial de Can Prunera, a Vallirana. Es tracta d’una zona amb característiques molt específiques, i que presenta d’entrada un evident dèficit de transport públic i una connectivitat complexa amb la resta del municipi i de la comarca del Baix Llobregat.

El document fa una diagnosi de la mobilitat a la zona, però també recull les consideracions dels treballadors i treballadores a l’hora de formular propostes de millora.

Així, una de les principals conclusions és la necessitat de coordinar els horaris del servei de transport públic amb els principals torns d’entrada i sortida de les empreses. Els punts de parada també han estat motiu de queixa.

S’hi apunta una bona predisposició a utilitzar un bus d’empresa, propi o compartit, si els temps de viatge fos equivalent al dels vehicles particulars. També es destaca que un bon incentiu seria que el cost d’aquest sistema de transport fos assumit per les empreses.

Tot i la inexistència de xarxa ciclable i el trànsit pesat que presenta la carretera N-340, un 20% dels enquestats estan disposats a fer servir la bicicleta per arribar i tornar de la feina. Es reivindica especialment la creació de carrils bici i d’aparcaments segurs.

L’ estudi sencer es pot consultar en aquest enllaç; 

http://www.ccoo.cat/pdf_documents/bllapag/Projecte%20Mobilitat%20Can%20Prunera%20(Vallirana).pdf

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article