El MWC mes segur tanca amb mes assistents i els millors registres de seguretat

Societat., Economia.

Els Mossos van fer un desplegament espectacular.
Els Mossos van fer un desplegament espectacular.

El Pla Director ha assegurat el desenvolupament del congrés des de l’àmbit de la mobilitat. Així, les accions coordinades en aquest àmbit per part de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra a les vies d’accés fins als recintes del congrés a la plaça d’Espanya de Barcelona i a la Farga i Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, han permès la fluïdesa del trànsit rodat dels vehicles privats i dels transports públics de superfície: taxi, autobús i autocars discrecionals.

El Pla Director de Seguretat dissenyat amb motiu de la celebració del Mobile World Congress (MWC) ha permès establir uns dispositius de seguretat òptims per tal de garantir el normal funcionament del congrés, mantenint l’ordre públic i la seguretat dels assistents, actuant davant possibles concentracions i identificant els possibles autors d’il•lícits penals.

Aquesta edició, en què la xifra de congressistes ha arribat a més de 109.500 persones, s’ha tancat amb els millors resultats dels darrers cinc anys, amb una reducció del 3,73% dels fets delictius comesos a congressistes respecte l’edició anterior. El 2015 van haver-hi 140 fets, 145 al 2016, el 2017 van ser 148 i 134 el 2018.

Des del dilluns, quan l’MWC va obrir portes, s’han registrat 129 fets delictius, dels quals un 87,6% són furts que és un 6,6% menys que l’any passat.

Del total de fets registrats, dintre del recinte firal únicament s’han comès 13 fets delictius, un 55% menys que en la darrera edició. Un any més, el treball conjunt i coordinat realitzat per tots els cossos policials Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, juntament amb els organitzadors de l’MWC, els responsables de Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona ha contribuït a mantenir la seguretat dels congressistes i el bon desenvolupament d’aquest esdeveniment.

S’ha incrementat la percepció de la seguretat a la xarxa ferroviària amb patrullatge preventiu uniformat a les estacions del metro i del ferrocarril relacionats amb els desplaçaments motivats pel congrés.

Així mateix, s’ha complementat amb patrullatge policial no uniformat per detectar i neutralitzar possibles furtadors a l’interior dels trens i de les estacions.

Durant els dies d’activació del dispositiu, tots els operadors ferroviaris han col•laborat en la difusió dels consells de seguretat a través dels canals de comunicació de cada mitjà (megafonia, projeccions audiovisuals i xarxes socials).

L’objectiu era informar i coresponsabilitzar els usuaris i els assistents al congrés de que l’adopció d’actituds proactives, minimitzen les possibilitats de ser víctimes de furts, contribueixen a la prevenció de delictes i al manteniment de la seguretat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article