La segona fase d’adequació del camí del riu a Molins de Rei a punt

Societat.

El projecte és impulsat per l’Area Metropolitana de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament.
El projecte és impulsat per l’Area Metropolitana de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament.

La millora es farà en una extensió de 3.400 metres i es basa en el condicionament dels ferms existents, deteriorats per l’ús o l’erosió, la gestió del desguàs, la millora paisatgística de l’entorn del camí.

La finalitat és, en definitiva, adequar la capacitat del camí als seus usos habituals (productius, de serveis i de lleure). A més, el camí del riu Llobregat és transitable a peu, en bicicleta i vehicles a motor de dues i quatre rodes, però té diferents trams amb forats i trams amb el ferm bastant irregular que poden provocar accidents.

Algunes de les cruïlles no estan senyalitzades i provoquen dubtes als vianants i conductors de vehicles. Un cop fetes les obres s’espera augmentar l'ús de lleure del camí del riu LLobregat, tant per part dels veïns de Molins de Rei com per altres usuaris dels municipis propers; millorar l'eficiència dels productors agrícoles que utilitzen aquest camí per accedir a les seves finques del Parc Agrari del Baix Llobregat; i, finalment, facilitar les tasques de manteniment de les empreses de serveis que utilitzen habitualment el camí.

El regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, ha comentat que “amb aquestes actuacions Molins de Rei deixa de viure d’esquenes al riu i comença a posar en valor aquest patrimoni natural tan important que tenim”.

De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez ha explicat que “en el seu moment vam decidir esperar a que l’AMB executés aquesta segona fase per garantir una coherència en el projecte i, al mateix temps, obtenir un estalvi econòmic important per l’Ajuntament”.

Les obres tenen un cost de 360.000€, el 75% dels quals els aporta l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el 25% restant l’Ajuntament (90.000€).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article