Begues tindrà un centre d’atenció per a la gent gran pioner a Catalunya

Salut.

Serà un equipament pioner en aplegar en un mateix espai un centre d’atenció diürna i dues unitats de convivència per a trenta persones.
Serà un equipament pioner en aplegar en un mateix espai un centre d’atenció diürna i dues unitats de convivència per a trenta persones.

L’acte protocol•lari tenia lloc als terrenys on es construirà el centre, al carrer Ferran Muñoz, 3, i comptava amb la participació del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve.

Pel que fa a l’equipament, el centre d’atenció diürna, amb una superfície de 680 m2, es trobarà a la planta baixa del futur edifici i comptarà amb dos espais principals: un espai comú amb cuina, menjador, sala d'estar, lavabos, bugaderia i accés a l'exterior; i de l'altra, sales de serveis com infermeria, fisioteràpia, podologia, perruqueria, entre altres.

A més també s’hi trobaran els despatxos dels professionals que treballaran al centre, la gestió del mateix serà realitzada per una entitat pública formada per diferents administracions d’àmbit local i comeracal.

Aquest servei es veurà completat per dues unitats de convivència que ocuparan les dues plantes restants, cada unitat comptarà amb 13 habitacions, dues d’elles dobles, dotades amb bany adaptat i un office.

En tot cas un dels aspectes més destacables serà la seva gestió establerta a través de l’estudi tècnic, funcional i de recursos humans i econòmics que l'Ajuntament de Begues va encarregar en el seu moment a l'entitat pública d'acció social Sumar.

El futur Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran es planteja com una proposta que vol esdevenir una manera nova d’atendre i entendre la gent gran del municipi.

Es busca un model d’atenció centrat en la persona i que, per tant, tingui en compte qüestions com la realització personal; que permeti mantenir el control de la seva pròpia vida a les persones usuàries, i que alhora els garanteixi la protecció i la seguretat necessàries.

La gent gran usuària d’aquest equipament serà animada a mantenir-hi les seves activitats quotidianes, com poden ser fer-se el llit o fins i tot cuinar, a més de poder prendre part en altres activitats lúdiques com tenir cura de l’hort i les plantes o realitzar treballs manuals.

A aquestes tasques també es podran sumar activitats fetes a la comunitat com ara participar en esdeveniments del poble, anar a comprar o, simplement, sortir a passejar.

Per tal d’adaptar el dia a dia a les necessitats de les persones usuàries, el centre disposarà del Pla d’Atenció i Vida de cadascuna d’elles, en el qual es reflectiran les seves preferències, la seva biografia i les seves dades personals.

A més es comptarà amb la figura del o de la professional de referència i se celebraran assemblees en les quals també podran dir la seva. La gestió del Centre de Prestació de Serveis de Begues serà realitzada per una entitat totalment pública formada per diferents administracions d’àmbit local i comarcal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article