L’ AMB ha desactivat el seu protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació atmosfèrica per partícules

Salut.

Una imatge de la zona de baixes emissions.
Una imatge de la zona de baixes emissions.

Aquest es va activar a causa de la situació anticiclònica, la intrusió de pols sahariana i l’increment de la mobilitat associada al MWC2019, i que remet ateses les dades enregistrades per la XVPCA i les previsions dels models de dispersió de contaminants que disposa el Departament de Territori i Sostenibilitat i la situació meteorològica prevista.

El passat dia 26 de febrer, l’AMB va procedir a activar la fase d’avís preventiu del seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica.

Fins el dia 28, es va mantenir la Fase d’Avís preventiu, que es posa en marxa quan més d'una estació de la XVPCA a l'àrea metropolitana supera el valor de 50 μg/m³ diaris de PM en més d’una estació i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells.

A partir del dia 28, es va activar la fase d’Episodi de Contaminació perquè la mitjana diària dels nivells de PM durant més de 3 dies va ser superior al valor de 50 μg/m³ diaris de PM en més d’una estació, i la previsió a 24 hores no indicava una millora en els nivells.

Es preveia que la intrusió de pols africana persistiria i les condicions de dispersió no indicaven una millora significativa, en aquest sentit, l’AMB ha notificat la situació i les diferents fases, oferint consells i recomanacions a la ciutadania.

En l’àmbit del medi ambient, l’AMB va aturar les seves obres públiques d’enderrocs i les susceptibles a generar pols, així com també va activar els plans d’accions de les seves pròpies instal•lacions.

També va recomanar als ajuntaments i empreses que ho fessin també en seves les obres públiques i les activitats industrials. En l’àmbit de mobilitat, es va recomanar reduir els desplaçaments amb vehicle privat, fer ús de vehicles amb baixes emissions, utilitzar el transport públic i, per a les distàncies més curtes, fer trajectes a peu i bicicleta.

Aquest nou episodi de contaminació torna a posar de manifest la necessitat de seguir avançant en les diferents mesures estructurals en que està treballant l'AMB per tal de millorar la qualitat de l'aire i la qualitat de vida dels habitants de la metròpolis.

Dins del seu àmbit competencial, l’Àrea Metropolitana de Barcelona està adoptant unes polítiques públiques decidides per fer front a la problemàtica de la contaminació de l’aire.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article