Olesa i els FGC arriben a un acord per construir un itinerari al voltant de l’ estació i facilitar la mobilitat

Societat.

Els treballs d'adequació del nou recorregut tindran un pressupost d'una mica més de 297.000€ i un termini d'execució de sis mesos.
Els treballs d'adequació del nou recorregut tindran un pressupost d'una mica més de 297.000€ i un termini d'execució de sis mesos.

Ambdues parts han anunciat la voluntat de construir un itinerari que connecti la zona centre del nucli urbà d'Olesa de Montserrat amb la zona oest, situada a l'altra banda de la C-55 i del traçat de vies d'FGC.

L'adequació d'aquest itinerari permetrà, tal com han explicat avui el director de Projectes d'FGC, Pere Mateu, i l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, facilitar la mobilitat dels ciutadans d'Olesa i millorar la mobilitat transversal en aquesta zona del municipi.

Segons el projecte que Ferrocarrils ha entregat a l'Ajuntament i que aquest té previst presentar en el Ple per la seva aprovació, el nou itinerari s'inicia a l'alçada del carrer Colon i avança segons el traçat de la Riera d'Oromir fins a creuar les vies d'FGC sota el pont actualment existent. Tot seguit l'itinerari continua fins a creuar el pont existent de la C-55 i facilitar l'accés a la zona oest del municipi.

Per al director de Projectes d'FGC, Pere Mateu, "amb aquesta actuació transformem i millorem la mobilitat a l'entorn de l'estació, amb la qual cosa els veïns d'Olesa guanyen un nou espai urbà". En aquest sentit, Mateu ha destacat que "la voluntat d'FGC és col•laborar sempre en el desenvolupament dels entorns de les nostres estacions, coordinant-nos amb els ajuntaments i col•laborant a la vegada en la promoció del transport públic".

A més de facilitar la mobilitat dels ciutadans d'Olesa, l'adequació d'aquest itinerari urbà permetrà unir el sender El Camí del riu Llobregat (GR-270) amb el nucli urbà d'Olesa. El Camí del riu Llobregat és un sender de gran recorregut (GR) homologat per la Diputació de Barcelona i que recorre el riu Llobregat des del seu naixement, a Castellar de n'Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat.

La construcció del nou itinerari facilitarà la connexió dels vianants i ciclistes que fan servir aquest camí amb el nucli urbà d'Olesa de Montserrat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article