L’ AMB gestionarà el bus urbà de Molins de Rei i estrena dos vehicles nous

Societat.

La principal novetat en el servei és la substitució dels vehicles a les línies MB1 i MB2 per busos híbrids menys contaminants.
La principal novetat en el servei és la substitució dels vehicles a les línies MB1 i MB2 per busos híbrids menys contaminants.

Ja han començat a circular els nous autobusos híbrids de les línies MB1 i MB2. L’ús d’aquests nous vehicles suposa una reducció d’emissions i de consum del 30% i també fan menys soroll atès que quan estan a les parades utilitzen el motor elèctric i el soroll és molt menor.

El vehicle que va fins als barris de muntanya (MB3) continua sent el mateix, si bé es canviarà abans de què acabi l’any. No hi ha cap canvi rellevant pels usuaris en el servei. Es mantenen parades, recorreguts, horaris i preus.

En canvi, ja es pot utilitzar l’app AMB Mobilitat per dispositius IOS i Android que permet tenir informació en temps real, per exemple, dels minuts que falten perquè arribi el bus a la parada.

Respecte als bitllets i títols es mantenen sense canvis, tot i que s’unifiquen amb la tarifació de l’AMB. Això significa que, a l’estar integrats, els usuaris es podran moure per tota l’àrea metropolitana sense necessitar diferents bitllets.

Les tarifes es mantindran tot el que queda d’any, i les targetes socials que emet l’Ajuntament també seran vàlides. L’import que paga l’Ajuntament a l’any per finançar el servei de bus és de 418.421€ .

L’Ajuntament continuarà assumint una part del dèficit del servei i l’AMB gestionarà el contracte i anirà introduint millores, com aquests nous vehicles i l’app.

L’AMB va aprovar el conveni per Junta el 18 de desembre de 2018 i l’Ajuntament el va aprovar per ple el 20 de desembre de 2018. El servei de bus urbà de Molins de Rei és el primer, d’un municipi de la segona corona metropolitana, que ha passat a ser gestionat directament per l’AMB.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article