Molins de Rei tindrà una nova biblioteca el proper 30 de març

Cultura.

El municipi comptarà amb un dels equipaments culturals referents de l’entorn i haurà recuperat un edifici de gran valor patrimonial.
El municipi comptarà amb un dels equipaments culturals referents de l’entorn i haurà recuperat un edifici de gran valor patrimonial.

La Biblioteca el Molí suposa un salt de qualitat espectacular respecte a la biblioteca Pau Vila. Es multiplica gairebé per cinc l’espai disponible, arribant als 2.100m2 de superfície útil i generant nous entorns i nous serveis pels usuaris i usuàries.

Entre els nous serveis que hi haurà disponibles destaquen l’autopréstec, cursos i activitats formatives, fons especial sobre cinema i altres centres d’interès, i una nova web en el domini www.bibliotecaelmoli.cat que entrarà en funcionament coincidint amb l’obertura de l’equipament.

La nova biblioteca estarà a ple funcionament en caràcter regular a partir del dia 1 d’abril. Pel que fa als horaris, l’equipament estarà obert els matins dels dimarts, dijous i dissabtes de 9.30h a 13.30h, i totes les tardes de dilluns a divendres de 15h a 20.30h. De 15 de juny a 15 de setembre es mantenen els horaris excepte els dissabtes, que estarà tancada.

L’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sànchez, ha posat en valor aquest nou espai “que de fet es va començar a construir l’any 1998 quan la Plataforma Cívica Salvem El Molí va fer una campanya per salvar aquesta fàbrica i els elements patrimonials que conté”.

Per l’alcalde, “ara toca gaudir d’aquest equipament que ens mereixíem i treure-li el màxim rendiment, fins a convertir-lo en l’epicentre de l’activitat cultural de Molins de Rei”.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Carles Ros, ha subratllat que "el projecte ha combinat a la perfecció la recuperació d’elements patrimonials únics com la gran turbina de l’entrada amb un equipament preparat per fomentar la lectura i disseminar el coneixement". També ha afegit que “el Molí serà un nou recurs perquè les entitats de la vila puguin organitzar encara més activitats obertes a tothom”.

Finalment, la directora de la biblioteca, Montse Vega, s’ha sumat a aquesta idea afirmant que “els nous espais permetran donar un salt de qualitat a les activitats i als projectes de diferents persones i col•lectius”.

Durant l’acte també s’ha presentat la imatge corporativa del nou equipament, que ha convertit la silueta de l’edifici en un logotip fàcilment reconeixible i amb colors molt vius. Aquesta imatge s’utilitzarà en un campanya de difusió de l’obertura del nou equipament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article