Esplugues acull una trobada europea el “Playful Paradigm” un projecte que vol afavorir la cohesió social a través del joc en l'espai públic

Societat.

Arxiu 2018: Una foto de les persones que encapçalen aquest projecte.
Arxiu 2018: Una foto de les persones que encapçalen aquest projecte.

La localitat ha acollit representants de 7 ciutats europees que treballen plegades, juntament amb Esplugues, aquestes son Udine (Itàlia), Cork (Irlanda), Katowice (Polònia), Klaipeda (Lituània), Larissa (Grècia), Viana do Castelo (Portugal) i Novigrad (Croàcia).

La jornada de treball, ha consistit en què cadascuna de les ciutats participants ha definit el seu mapa de ruta per als pròxims 24 mesos: “qui s'ocuparà del projecte, quines fonts de finançament tindrà i què es vol fer.”

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha assegurat que "el projecte Playful Paradigm combina uns valors que ens apropen molt als que tenim com a ciutat, a través d'esports, salut, cohesió social i convivència".

Agnese Presotto, d'Udine, la ciutat que lidera el projecte, ha assegurat que "Esplugues és una ciutat molt interessant per aplicar aquest projecte que treballarem durant dos anys" i ha afegit que "el projecte pot canviar les ciutats a través de l'impuls institucional i en col•laboració amb la ciutadania".

Una de les experiències que aporta Udine és el Ludobus, una ludoteca amb rodes pensada per recuperar els jocs tradicionals. La xarxa s’ha format a partir d’una iniciativa d’Udine sobre l’ús del joc per treballar i millorar la cohesió social que porta a terme des de fa anys, que va ser reconeguda pel segell europeu de bones pràctiques Urbact.

El fet que Esplugues també fos reconegut amb aquest segell pels seus projectes d’impuls a la participació de joves i infants en la governança de la ciutat mitjançant l’Audiència Jove i el Consell d’Infants va permetre a la ciutat contactar amb els altres municipis europeus per mirar d’aplicar el model Udine.

La idea és que els jocs no només vagin adreçats a infants, sinó també a joves, adults i gent gran, el pressupost previst per portar a terme aquest projecte és de 52.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article