Molins de Rei aprova quatre línies d’ajuts per a empreses, emprenedors i persones desocupades

Emprenedors.

En total es posa a la disposició de la ciutadania 95.000 euros per estimular la creació de nous llocs de treball.
En total es posa a la disposició de la ciutadania 95.000 euros per estimular la creació de nous llocs de treball.

Segons dades del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Molins de Rei és el municipi del Baix Llobregat de més de 20.000 habitants amb una taxa d’atur més baixa (del 7,6%), i és el cinquè municipi en números absoluts.

Aquestes dades s’expliquen, entre d’altres coses, gràcies a les quatre línies d’ajuts adreçades a empreses, emprenedors i a persones que estan en situació d’atur, que l’Ajuntament ha anat impulsant progressivament des de fa uns anys.

És una de les línies més innovadores, atès que es va impulsar tot just l’any passat. L’objectiu és incentivar l’aprofitament de les noves oportunitats i reptes de la transformació digital a les empreses creades fa cinc anys o més, i amb un màxim de cinc treballadors que s’adaptin a les tecnologies 4.0 que siguin necessàries per a continuar sent competitives i contribuir al seu creixement.

L’import màxim de l’ ajut és de 1.500 euros per empresa, una de les empreses beneficiàries l’any 2018 va ser el supermercat ecològic Biobò (foto) que va poder renovar el seu sistema de gestió informàtic i de control d’estoc gràcies a la subvenció.

La responsable de l’establiment, Pilar García, va explicar que aquesta subvenció l’ha “ajudat a oferir un millor servei als clients i a tenir un negoci més competitiu”, les persones interessades poden sol•licitar l’ajut fins al 30 de novembre de 2019.

Subvenció de les quotes mensuals del Règim Especial de Treballadores Autònoms (RETA) a les persones desocupades que s’estableixin com a autònomes.

Amb aquesta mesura, que ja porta 6 anys en marxa i que ha estat imitada per altres administracions, es vol incentivar la creació del propi lloc de treball i reactivar l’economia local.

Es finança el 100% de la quota d’autònoms durant els 12 primers mesos, un cop deduïdes les subvencions d’altres administracions pel mateix concepte, amb un import màxim total de 800€. Les persones interessades poden sol•licitar l’ajut fins al 30 de novembre de 2019.

Subvenció a les persones desocupades que s’estableixin com a autònomes, per a la posada en marxa d’una activitat econòmica. Des del Servei de Creació d’Empreses es continua detectant que a més de la necessitat de les persones emprenedores que s’estableixen com autònoms de bonificacions i/o reduccions de les quotes mensuals a la Seguretat Social del RETA, també existeix la necessitat d’ajuts pel finançament de despeses de tràmit de constitució relacionades amb el local de negoci, i és el que permet aquestes bases.

Aquests ajuts estan adreçats a persones aturades, que ubiquin el local de la seva activitat a Molins de Rei i que hagin realitzat un pla d’empresa amb el suport del Servei de Creació d’Empreses de l’Ajuntament de Molins de Rei abans de la sol•licitud, i que estiguin en el règim especials d’autònoms (RETA).

La subvenció que poden rebre és d’un màxim de 1.500€, el termini per presentar les sol•licituds de subvenció és fins el 30 d’octubre de 2019.

Subvencions a empreses i entitats empresarials per a la contractació de persones aturades de Molins de Rei. Es subvenciona en funció dels grups de cotització, la subvenció màxima és de 4.200€ per jornada complerta i de 2.100€ per mitja jornada, i subvenció mínima de 3.000€ per jornada complerta i de 1.500€ per mitja jornada, per contractes de mínim 6 mesos.

L’any 2018 aquest ajut va afavorir la realització de 18 contractes laborals a treballadors, la meitat dels quals a jornada complerta. A més, el 94% d’aquests treballadors contractats mitjançant les subvencions atorgades a les empreses continuen treballant amb contractes indefinits. El termini per presentar les sol•licituds de subvenció és fins el 30 d’octubre de 2019.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article