Obre les portes el Centre de Serveis per a l’Ocupació “Rosa Luxemburg” que centralitza el suport i acompanyament a les persones en situació d’atur de Gavà

Economia.

Ubicat a la seu de l’antic L’Informal, centralitza els programes i recursos municipals de suport i acompanyament a les persones en situació d’atur.
Ubicat a la seu de l’antic L’Informal, centralitza els programes i recursos municipals de suport i acompanyament a les persones en situació d’atur.

L’equipament porta el nom de Rosa Luxemburg, sindicalista i teòrica marxista de la qual enguany es commemora el centenari del seu assassinat.

L’adequació del Centre de Serveis per a l’Ocupació ha suposat una inversió d’uns 150.000 euros i ha comportat la creació d’un accés únic, la remodelació de la façana i la distribució dels espais interiors, que acullen una recepció i espai de treball compartit, una aula de formació, dos despatxos, un espai d’emmagatzematge i lavabos.

Els serveis que acull inicialment són:

- Borsa de Treball on accedir a les ofertes gestionades als Serveis Locals d'Ocupació de la província de Barcelona, a través de la Xarxa Xaloc.

- Servei d’Orientació Laboral: assessorament mitjançant entrevistes d’orientació, càpsules formatives de cerca de feina, etcètera, per millorar les competències personals i adquirir estratègies que facilitin la incorporació al mercat laboral.

-UBICAT: programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social. L'objectiu és dur a terme accions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.

Aquestes disposaran d’un itinerari personalitzat d’activitats individuals i grupals d’orientació, i acompanyament tècnic envers la integració sociolaboral.

-Treball i formació: programa d’inserció laboral que convoca el Servei d’Ocupació Públic de Catalunya i que realitza l’Ajuntament de Gavà per a persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, majors de 45 anys que han exhaurit la prestació o el subsidi per desocupació, i dones en situació d’atur i/o víctimes de violència de gènere.

Aquest programa facilita a les persones en situació d’atur amb més dificultats d’accedir al mercat de treball la millora de la seva ocupabilitat i formació professionalitzadora.

Les persones participants són contractades per l’Ajuntament per realitzar treballs en projectes d’obres o serveis d’interès generals al mateix temps que realitzen accions de capacitació professional.

- ENFEINA’T: programa que fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

- Programa 30 Plus: té per objectiu la incorporació al món laboral i la formació de persones en situació d’atur de 30 anys en endavant de Gavà. Aquest programa inclou actuacions de prospecció i d’assessorament d’empreses; formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats del participant amb l’objectiu de potenciar les competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball; experiència professional mitjançant contractació laboral (mínima de 6 mesos), i orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació.

- Espai de Recerca de Feina: on es pot consultar material i recursos per a la cerca de feina, ofertes de treball, premsa, ordinadors amb connexió a internet, informació sobre cursos, i documents sobre tècniques de cerca de feina.

-Jove, al Baix tu decideixes: programa adreçat a joves d'entre 18 i 29 anys de Gavà en situació de desocupació. Té per objectiu la seva inserció laboral i la formació i inclou accions d'orientació laboral, acompanyament i seguiment durant tot el projecte. La formació que es realitza a Gavà és la d'aspirant de vigilant de seguretat.

Amb l’entrada en funcionament del nou equipament, el Centre de Suport a l’Empresa, ubicat al carrer del Progrés, se centra en les accions i programes de promoció econòmica adreçats a l’empresa i en el suport a l’emprenedoria.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article