Cau una xarxa que distribuïa marihuana a zones d’ oci de l’ Àrea Metropolitana entre ells ciutats del Baix Llobregat

Societat.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 02 de març de 2019, el jutge va decretar l'ingrés a presó provisional per sis d'ells i llibertat en càrrec per als altres.
Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 02 de març de 2019, el jutge va decretar l'ingrés a presó provisional per sis d'ells i llibertat en càrrec per als altres.

L'operatiu policial ha permès detenir nou persones, de nacionalitat dominicana, d'edats compreses entre 25 i els 55 les quals es dedicaven al cultiu, distribució i venda de marihuana en domicilis.

La investigació es va iniciar al mes de febrer, quan la DIC va tenir coneixement que un grup de persones totes de nacionalitat dominicana havien establert diferents plantacions de marihuana en cases aïllades de Sant Joan de Mediona, per la seva posterior distribució en diferents punts d'oci nocturn de l'entorn metropolità de Barcelona.

Les gestions d'investigació van permetre la identificació dels integrants del grup criminal, el qual tenia una estructura ben definida amb marcats rolls de participació.

Els agents van determinar que els líders del grup s'havien establert a Terrassa, des d'on s'encarregaven de distribuir les drogues en zones d'oci nocturn de l'Àrea metropolitana.

A cada plantació el grup acostumava a tenir assignada d’una a tres persones, les quals s'encarregaven de la vigilància i del manteniment. A més el subministrament elèctric de les instal•lacions sempre el feien de forma il•lícita. Per emplaçar les plantacions el grup sempre escollia cases aïllades a quatre vents en petites localitats rurals properes a Barcelona, on l'activitat delictiva pogués passar desapercebuda.

Els investigadors van comprovar que seguint aquests criteris el grup hi havia instal•lat quatre plantacions a Sant Joan de Mediona, una a Tordera, una a Igualada i una altra més petita a Terrassa.

Fruit de la investigació a principis del mes de febrer els Mossos de la comissaria de Igualada van desmantellar un cultiu ubicat a Copons. Els agents van detenir l'encarregat del seu manteniment i van intervenir 780 plantes de cànnabis.

El dia 28 de febrer es va establir un nou operatiu policial que va permetre detenir nou membres del grup i realitzar l'entrada i escorcoll en vuit domicilis que el grup tenia a Terrassa, Tordera i Sant Joan de Mediona.

Als domicilis els agents van intervenir 8.000 euros en efectiu i documentació. L'acció policial va permetre desmantellar sis plantacions de marihuana que el grup tenia a Sant Joan de Mediona, Tordera i Terrassa, on es van intervenir més de 5.000 plantes i els aparells elèctrics destinats al manteniment dels cultius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article