Atac racista al centre de menors tutelats per la Generalitat que hi ha a Castelldefels

Societat.

El centre Bassam, a l’equipament municipal de Cal Ganxo de Castelldefels, té 35 places per a menors tutelats.
El centre Bassam, a l’equipament municipal de Cal Ganxo de Castelldefels, té 35 places per a menors tutelats.

Un grup d’unes 25 persones encaputxades van entrar al centre, van fer destrosses a l’edifici i van intentar agredir educadors i menors.

L’equip de professionals del servei va poder protegir els infants però un d’ells va haver de ser traslladat a l’Hospital de Viladecans, dos educadors també van ser atesos per contusions.

Una estona abans, el mateix dissabte, un grup de joves migrats sols que tornaven al centre i un grup de joves del municipi havien protagonitzat una discussió que va acabar amb llançament de pedres.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, afirma que “aquest tipus d’atacs violents no tenen cabuda a la nostra societat i són detestables per violents, intolerables per injustos i del tot contraris al sentir majoritari de la societat catalana”.

“Aquest país està fet per gent de tot arreu que ha vingut en la última dècada o en generacions anteriors. Gent que va venir per treballar i per trobar un futur millor per a les seves famílies. Som el que som per la seva aportació i la dels que ja hi eren. Pel sentit cívic i democràtic dels que van arribar i dels que ja hi eren. Perquè hem decidit ser una societat cívica i democràtica, pacífica i acollidora, on no jutgem a ningú pel lloc on ha nascut, ni per la llengua que parla, ni el color de la seva pell.”, explica El Homrani.

El conseller també referma que “el compromís d’aquest Govern i el meu personal és fer front a qualsevol actitud violenta cap al col•lectiu que sigui i vingui de qui vingui”.

El Homrani, a més, ha explicat que “el Govern es presentarà - com ha fet en altres casos- com a acusació particular contra els agressors en defensa dels drets dels infants. I, a més a més, també es posarà una denúncia a la Fiscalia de delictes d’odi.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article