Iniciativa pionera al Prat gossos ensinistrats fan de mitjancers entre el jovent i persones d’ edat avançada per potenciar la sociabilitat

Societat.

La TAG es basa en introduir un gos específicament ensinistrat com a eina de suport en sessions terapèutiques.
La TAG es basa en introduir un gos específicament ensinistrat com a eina de suport en sessions terapèutiques.

Aquest projecte intergeneracional té dos objectius concrets: reduir el sentiment de soledat de les persones grans que viuen en residències i enfortir valors com la tolerància, la frustració, la solidaritat i la paciència de les persones joves participants.

Els nois i noies realitzen aquesta activitat d'Aprenentatge-Servei amb una doble intencionalitat, pedagògica i solidària, ja que s'ofereix des de l'Ajuntament com a opció de Servei Comunitari, àrea inclosa dins del currículum de l'Educació Secundària Obligatòria.

El projecte està impulsat pel Servei d'Accció Social de l'Ajuntament del Prat, amb la implicació directa del seu equip d'educadors i educadores, i forma part d'un programa que inclou d'altres tallers i espais grupals.

La primera sessió del programa va tenir lloc el passat 22 de gener i hi van participar alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Salvador Dalí, que van visitar la Residència Municipal Penedès i la Residència Onze de Setembre, juntament amb l'entitat Sentit Animal i el seu equip caní.

La TAG no és una teràpia alternativa, sinó complementària de les teràpies convencionals que permeten, a través de la interacció del gos amb les persones usuàries (persones grans usuàries de residències i joves estudiants), treballar les emocions, les relacions socials i les àrees cognitiva i física.

Són 10 sessions que es realitzen de forma setmanal. La propera sessió tindrà lloc demà, dimarts 12 de març. El projecte vol millorar l'àrea física, social i emocional/cognitiva de les persones que hi participin a través de la interacció amb l'animal i, alhora, aconseguir beneficis de la pròpia interacció entre joves i gent gran.

Les sessions es basen en l'aprenentatge de la conducta canina i el maneig del gos, que actua com a element motivador. Els gossos augmenten l'interès de les persones participants en les dinàmiques i faciliten la implicació i la comunicació entre elles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article