Corbera i Olesa formaran part del projecte pilot de la Diputació “Jo llegeixo” per fomentar la lectura entre el jovent

Cultura.

L'objectiu es promoure el plaer per la lectura entre els joves de dotze a setze anys.
L'objectiu es promoure el plaer per la lectura entre els joves de dotze a setze anys.

La plataforma Legiland té per objectiu fer compatible l'avaluació escolar de les lectures amb el plaer per llegir.

D'aquesta manera els alumnes troben propostes de lectura adequades a la seva edat i als seus interessos, des de llibres clàssics fins les darreres novetats de novel•les juvenils, i els professors poden avaluar l'activitat lectora dels seu alumnat a través dels diferents qüestionaris de comprensió lectora.

Així mateix, els joves veuen recompensat el seu esforç amb una eina de gamificació que els permet dissenyar els seu propi avatar alhora que augmenten el seu currículum lector.

Gràcies a la col•laboració dels dos serveis de la corporació (Cultura i Educació), el projecte ja s'ha posat en marxa a nou instituts de vuit municipis diferents i ja són 709 les llicències que s'estan utilitzant d'aquesta eina que permet fer compatible l'avaluació escolar de les lectures amb el plaer de llegir.

Així mateix, la plataforma permet recollir dades sobre els gustos lectors dels participants i també permet avaluar si l'eina ha ajudat a millorar la comprensió lectora dels alumnes al llarg del curs.

Els municipis que participen en aquesta fase pilot són: Gurb, Castellar del Vallès, Corbera de Llobregat, Castellbisbal, Olesa de Montserrat, Premià de Dalt, Sant Joan de Vilatorrada i Tordera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article