Esplugues vol conscienciar a la ciutadania sobre la importància de netejar els orins dels animals a la via pública

Societat.

L'orina genera problemes d'olors i de brutícia.
L'orina genera problemes d'olors i de brutícia.

Dins de la campanya “Un aplaudiment pels que fan d'Esplugues una ciutat més maca”, l'Ajuntament ha començat a repartir ampolles de plàstic plegables a les persones propietàries de gossos que ho sol•licitin, amb la intenció que les facin servir per eliminar els mals olors que provoquen els seus orins a la via pública i mantenir net l'entorn.

Les ampolles es poden recollir acudint directament, sense cita prèvia, a algun dels dos punts d'atenció a la ciutadania (PAC), el de plaça Santa Magdalena, 24 o el de rambla Verge de la Mercè, 1 (en l'horari habitual, de 8.30 a 18.30 hores, de dilluns a divendres).

L'únic requisit serà tenir censat el gos o, en cas de no tenir-lo, procedir a censar-lo. En total, es repartiran unes mil ampolles, fins a esgotar existències.

Al costat de l'ampolla també es lliurarà un full informatiu en què s'explica el procediment a seguir: omplir l'ampolla amb aigua de l'aixeta barrejada amb vinagre blanc (el vinagre ajuda a diluir la concentració d'orina i a evitar l'efecte crida que aquesta té per altres gossos), aproximadament dues tasses de vinagre i dues d'aigua, i abocar el contingut directament sobre l'orina del gos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article